Inici Societat Vallbona d’Anoia confia en Canigat el control de les colònies de gats

Vallbona d’Anoia confia en Canigat el control de les colònies de gats

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat Canigat per intentar controlar i reduir el nombre de gats del municipi.

Canigat s’ocuparà de la gestió i control de les colònies de gats del municipi de Vallbona d’Anoia, segons el mètode CER: captura, esterilització i retorn, si s’escau. Aquest control de la població dels gats es farà a través de la reestructuració, ordenació i manteniment de colònies controlades. Es promourà l’adopció dels gats acabats d’abandonar, de les cries i, en general, de tots els gats susceptibles de ser socialitzats.

L’entitat Canigat també s’encarregarà d’identificar les ubicacions de les colònies de gats amb la intenció de reudir els punts d’alimentació, valorar el seu estat i mantenir aquesta informació actualitzada. El control de les colònies es farà de manera progressiva seguint uns objectius anuals i segons el pressupost i les directrius de l’Ajuntament, d’acord amb el “Programa per a l’establiment de colònies controlades de gats en àmbits urbans” de la Diputació de Barcelona. Amb la col·laboració de l’Ajuntament, Canigat també promourà una activitat anual de conscienciació sobre tinença responsable d’animals de companyia.
De la seva banda, l’Ajuntament instal·larà menjadores i aburadors en els punts d’alimentació prèviament consensuats, als quals només hi podrà accedir personal autoritzat, que només utilitzarà el pinso en els punts d’alimentació autoritzats. Aquests punts s’instal·laran en una ubicació discreta i apartada de les zones de pas, sempre que sigui possible.

L’objecte del conveni, dins de la Llei de protecció dels animals, és el foment de la tinença responsable dels animals, i es concreta en el control de la població de gats de carrer del municipi de Vallbona d’Anoia amb la intenció d’evitar els problemes derivats de la sobrepoblació.

Canigat és una entitat sense ànim de lucre de Vallbona d’Anoia que desenvolupa programes i projectes dedicats a la protecció dels animals. Un dels seus programes és el de la protecció dels gats del carrer, que inclou controls clínics, alimentació, manteniment i control de les colònies estables, adopcions i reubicacions en alguns casos.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*