Inici Societat Vallbona d’Anoia busca informació sobre Domènec Ferrer Torrents, víctima del nazisme

Vallbona d’Anoia busca informació sobre Domènec Ferrer Torrents, víctima del nazisme

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia fa una crida a possibles familiars vius, veïns i veïnes de la localitat i per extensió, de tota la comarca, per recollir informació relacionada amb Domènec Ferrer Torrents, també conegut com a Domingo, nascut el 26 de juliol del 1912 a Vallbona i víctima del nazisme durant la II Guerra Mundial. La informació servirà per incloure la figura del veí de Vallbona al memorial de llambordes Stolpersteine, en record de les víctimes de la barbàrie de la repressió als camps de concentració nazis.

Fins a on s’han pogut recollir dades va ser fill de Domingo Ferrer Sabaté i de Dolors Torrents Torres i va tenir dos germans, Primitiva Ferrer Torrents, nascuda el 1915 i Josep Mª Ferrer Torrents, nascut el 1923. Va ser docent de l’escola de Vallbona fins el curs 1924-1925, data en què deixa de constar al registre del professorat del centre.

A partir d’aquí es suposa que durant la dècada dels anys 20 del segle passat va anar a viure als voltants de Barcelona, on marxava en aquella època molta de la població jove, fet que es pot sostenir perquè l’any 1941, en el moment de ser cridat per al servei militar, el domicili del seu germà Josep constava a l’arxiu de Vallbona, a Santa Coloma de Gramenet. De fet, tan Domènec com el seu pare apareixen ressenyats com a veïns de la població del Barcelonès, vivint a l’actual carrer Pompeu Fabra -antic carrer Abundància-, al llibre de la Montserrat Roig “Els catalans als camps nazis”.

Des del consistori anoienc es demana que si alguna persona té informació relacionada amb el Domènec Ferrer i pot col·laborar amb la seva biografia, es posi en contacte amb l’ajuntament al 937 718 002 per tal de complementar i contrastar les dades fins avui recollides.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*