Inici Destacats Urbanisme aprova l’ampliació de Ceràmica Pierola

Urbanisme aprova l’ampliació de Ceràmica Pierola

COMPARTIR

La Comissió territorial d’urbanisme del Penedès, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat un Pla parcial que permetrà l’ampliació de les instal·lacions de Ceràmica Pierola als Hostalets de Pierola i la incorporació d’altres empreses dins de la mateixa parcel·la. El mateix Pla facilitarà que el municipi guanyi una gran zona de lleure públic al voltant del camp de futbol municipal i sòl per a la construcció d’habitatges amb protecció oficial.

Així, el Pla parcial abasta tres àmbits situats en diferents ubicacions del municipi. En primer lloc, el sector on s’ubica actualment Ceràmica Pierola, a un quilòmetre a l’est del nucli urbà i al peu de la carretera B-231. Aquesta zona industrial, de 106.411 m2 de sòl, serà de parcel·la única, el que facilitarà l’ampliació de les instal·lacions i la construcció d’edificacions destinades a altres empreses, totes vinculades a l’activitat principal o a les seves societats participades. S’aprofitarà també per modificar el traçat de la carretera B-231 per habilitar dos accessos rodats al sector. D’aquesta manera, es garanteix el manteniment d’aquesta activitat econòmica, que és la divisió ceràmica del grup Puigfel, i la creació de llocs de treball.

Aquesta operació permet a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola obtenir importants cessions de sòl públic per a equipaments i espais lliures, que concentrarà en el segon àmbit que abasta el Pla, a prop del camp de futbol municipal. Aquí, els espais lliures i de lleure sumaran més de 39.000 m2 i els equipaments, un total de 13.237 m2. En aquest àmbit, es prolongarà el carrer Ciència fins al límit del sector Camp de la Serra 2.

Finalment, l’altra part de les cessions de sòl que comporta el Pla especial permetrà a l’Ajuntament la construcció d’habitatges amb protecció oficial a l’illa delimitada pel Camí del Cementiri, el carrer de la Indústria i el carrer de Joan Garcia. Es preveu que es puguin construir 30 habitatges i que s’urbanitzi el Camí del Cementiri i es completi la urbanització del carrer Joan Garcia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*