Inici Cinema Una minisèrie sobre Eva Perón enceta el divendres del Zoom

Una minisèrie sobre Eva Perón enceta el divendres del Zoom

COMPARTIR

[Img #2599]El Festival Europeu de Cinema per a Televisió Zoom ha projectat aquest divendres la darrera minisèrie dirigida per Agustí Villaronga, ‘Carta a Eva’. Es tracta d’una producció rodada a Barcelona i que narra el viatge que va fer Eva Perón -primera dama d’Argentina entre el 1946 i 1952- a Espanya l’any 1947.

Segons ha explicat la seva productora, Teresa Enrich, a la minisèrie hi ha tres dones protagonistes que són Eva Perón – interpretada per [Img #2598]Julieta Cardinali-, l’esposa de Franco, Carmen Polo -interpretada per Ana Torrent-, i Juana Doña, una dona condemnada a mort -interpretada per Nora Navas. Es tracta d’una coproducció de TV3 i TVE i competeix a la Secció Oficial del festival Zoom.

Eva Perón, Carmen Polo i Juana Doña són tres dones que entrecreuen les seves vides durant la visita oficial que fa Eva Perón a Espanya el mes de [swf object]juny de 1947. Aquesta és la història que narra ‘Carta a Eva’, una minisèrie de dos capítols coproduïda per TVE,  TV3 i Copia Cero que s’ha pogut veure aquest divendres en pantalla gran al Festival Zoom d’Igualada. Es tracta d’una de les tres minisèries que competeixen a la Secció Oficial del festival juntament amb vuit telefilms.

Es tracta de la darrera minisèrie dirigida pel director i guanyador de 9 Goyas per ‘Pa negre’, Agustí Villaronga. La producció es va preestrenar al Festival de Cinema de Sant Sebastià i al Festival de Pollença i la seva projecció a la televisió està prevista per abans d’acabar l’any. Segons ha explicat la productora de la minisèrie, Teresa Enrich, a la producció hi ha participat «uns 400 actors» i es poden veure «més de 85 decorats». «És una gran producció amb un pressupost gairebé ridícul», ha matisat.

Les grans protagonistes de la història estan interpretades per l’actriu argentina Julieta Cardinali, que es posa a la pell d’Eva Perón, Ana Torrent, que dóna vida a Carmen Polo, i Nora Navas, que interpreta el paper de Juana Doña, una dona condemnada a mort. A més, hi ha altres actors i actrius secundaris com Malena Alterio, Marina Gatell o Fermí Reixach.

El nou treball de Villaronga es basa en l’anomenada ‘Gira del arcoiris’ que Eva Perón va dur a terme per Europa el 1947, quan Espanya afrontava el bloqueig internacional de l’ONU. Segons ha explicat Enrich, és la història de tres dones i de la relació entre elles: Eva Perón, Carmen Polo i Juana Doña. Aquesta última, líder comunista condemnada a mort a Espanya per haver comès un atemptat contra l’ambaixada argentina a Madrid. La família de Doña lluita per enviar una carta a Eva Perón, qui, per la seva banda, buscarà obtenir l’indult de la jove comunista a través de Carmen Polo, la dona de Franco.

Cap de setmana de premis i reconeixements

El Festival Europeu de Cinema per a Televisió – Zoom està enguany de celebració, ja que compleix deu anys. En total, en aquesta edició hi ha 8 telefilms a competició i tres minisèries. Fins diumenge, Igualada acollirà projeccions de pel·lícules especialment pensades per a la televisió, però també taules rodones i activitats per als escolars. A més, com és habitual, també es lliuraran diferents premis com són: el Premi a la Trajectòria, que serà per a TV3 i per als actors Lluís Homar i Carmen Machi; el Premi Tu ets la Tele, que se l’endurà el programa de TVE ‘Un, dos, tres… Responda otra vez’; el premi Auguri Sita Murt que serà per a l’actriu i model Elena Furiase; i el premi a la Millor Sèrie Espanyola, que serà per a la producció d’Antena 3 ‘Gran Hotel’.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*