Inici Destacats La Tuga Trail tornarà a Castellolí amb l’objectiu de recuperar la participació...

La Tuga Trail tornarà a Castellolí amb l’objectiu de recuperar la participació del 2019

COMPARTIR

La Tuga Trail tornarà a Castellolí el dia 1 de maig, després de dues edicions suspeses a causa de la pandèmia de covid. La darrera cursa va tenir lloc el maig del 2019 i va aplegar prop de 1.600 participants. Els organitzadors -l’Ajuntament de Castellolí, el Club Excursionista UECANOIA i l’empresa de roba esportiva Tuga Active Wear- esperen que enguany la xifra de participants sigui similar a la de llavors.

La cursa, amb sortida i arribada a Castellolí, tindrà el mateix format que el 2019. Hi haurà dos recorreguts: un de més llarg, d’entre 16 i 18 km i amb uns 800 metres de desnivell positiu -la Tuga Trail-, i un segon circuit, d’uns 10 km, que es podrà fer corrent o caminant -la Tuga Half-. El recorregut de la cursa llarga és nou; es manté durant dues edicions seguides perquè els corredors que repeteixen «puguin comparar resultats i el tercer any el canviem», explica David Gubern, director de cursa de la Tuga i president de UECANOIA.

Les inscripcions es podran fer a partir de l’1 d’abril a través de la web www.tugatrail.com i presencialment a l’Ajuntament de Castellolí o a la seu de UECANOIA. El preu inclou els avituallaments, serveis sanitaris, una bossa del corredor amb peces de roba tècniques de Tuga Wear, menjar i beguda al final de la cursa, servei de guarda-roba i la participació en un sorteig de premis. Les inscripcions tenen un cost de 18 € per córrer en la Tuga Trail i de 14 € per la Tuga Half. Els residents de Castellolí i els socis de UECANOIA tindran un descompte de 2 € en les dues modalitats, i es donarà 1 € de cada inscripció a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), entitat que té una delegació a Castellolí.

Es mantindran mesures sanitàries de seguretat com ara l’ús de mascareta obligatori quan hi hagi concentració de gent i per als voluntaris, o gel hidroalcohòlic als avituallaments, entre d’altres. No hi ha, però, límit de participants a causa de la covid. «L’efecte Tuga Trail és ben viu», assegura Gubern, que desitja que es pugui recuperar l’ambient i l’alta participació del 2019: «Tothom espera recuperar la normalitat; seria genial». Aquell any, en només una setmana es van inscriure fins a 1.200 participants.

El 2020 es va suspendre la cursa per l’esclat de la pandèmia: «En aquell moment estàvem confinats i, evidentment, no hi havia ningú organitzant curses enlloc. Després de l’estiu ens vam plantejar celebrar-la, però ho vam descartar; la Tuga no és només un recorregut a la muntanya, sinó una festa. Aquesta cursa té molta acceptació entre la gent, en part gràcies a l’ambient festiu que genera. Sense això no tenia sentit fer-la», explica Gubern.

Finalment, el 2020 es va optar per una edició virtual: es va preparar un recorregut i la gent el podia realitzar quan volgués. Malgrat la suspensió de la cursa, es van mantenir les accions solidàries: es van recaptar 260 kg d’aliments per a Creu Roja Anoia i es va fer un donatiu econòmic de 1.100 € a La Marató de TV3, dedicada a la covid-19. L’any passat també es va decidir suspendre la Tuga per la situació sanitària, però en aquest cas no hi va haver edició virtual.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*