Inici Destacats Els Tres Tombs d’Igualada planten cara al fred amb 50 carruatges

Els Tres Tombs d’Igualada planten cara al fred amb 50 carruatges

COMPARTIR

Un any més, i amb l’objectiu d’anunciar els esperats Tres Tombs, el passat dissabte 21 de gener va tenir lloc la tradicional cercavila nocturna organitzada per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada.

“La Farola” al capdavant es cuidava d’il·luminar el camí de forma simbòlica, seguit de la carrossa de sant Antoni, engalanada amb boix i flors, i d’una desena de carros i carruatges que van desfilar pel centre i voltants de la ciutat. L’acte, que inclou el ritual de l’oneig de les dues banderes gremials al so de la Patera des del balcó de cada banderer, va finalitzar amb l’obsequi de la tradicional coca i barreja, que els protagonistes de la festa van oferir a tots els assistents com mana la tradició.

L’endemà, diumenge 22 de gener, es va celebrar el 201è aniversari dels típics Tres Tombs, on la participació total va ser de 50 carros i carruatges i de 180 animals.

La diada, que va comptar amb la presència de la Consellera Natàlia Mas i Guix es va poder realitzar amb èxit un any més, mantenint així la festa i la benedicció de cavalleries i d’animals domèstics. Tot va transcórrer amb normalitat, i el dia, malgrat el fred, va ser assolellat. Els carrers es van omplir d’espectadors locals i forans al llarg del recorregut.

Va obrir la comitiva “la Farola”, seguida de la Guàrdia Muntada del cos de Mossos d’Esquadra, de quatre cavalls muntats procedents de Cubelles, la carrossa del sant, els banderers, la pubilla i les seves dames, i els carros i carruatges, locals i provinents de localitats com l’Ampolla i Miravet per primera vegada, i Anglesola, Vilanova i la Geltrú, Castellbisbal, Martorell i Reus, entre d’altres.

Com a novetats d’enguany cal destacar la recuperació d’un dels carros clàssics, i dos carros igualadins nous: el de canyes i el de bidons d’oli.

A la tarda, i a l’Hotel Amèrica, tingué lloc el dinar de germanor, en què es va comptar amb la presència de l’alcalde Marc Castells, i Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals de l’Ajuntament d’Igualada.

Els darrers actes de les festes patronals tindran lloc per una banda dilluns 23 amb la missa en honor als socis traspassats, a 2/4 de 8 del vespre a l’església de la Soledat. I de l’altra, amb el concert a càrrec d’Igualada Gospel Choir que es realitzarà el proper dissabte 28 de gener a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu. A la mitja part, banderers, pubilla i dames seran breument entrevistats i es realitzarà el sorteig de tortells gentilesa de les pastisseries Pla, Closa, Fidel Serra, Òscar, Bon Tast i Targarona.

A banda de celebrar els Tres Tombs a la nostra ciutat, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada també ja ha participat en els Tres Tombs de Martorell i de Cerdanyola i ho farà properament en d’altres poblacions.

 

 

FER UN COMENTARI

*