Inici Destacats Els Tres Tombs compleixen amb la tradició amb 64 carruatges i prop...

Els Tres Tombs compleixen amb la tradició amb 64 carruatges i prop de 200 animals

COMPARTIR

El punt àlgid de les festes organitzes per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada ha arribat aquest diumenge amb els tradicionals Tres Tombs.

Abans, el passat divendres va tenir lloc l’Ofici solemne a la Basílica de Santa Maria, on tots els assistents, un any més, van celebrar el ritual religiós en honor a Sant Antoni Abat. Havent finalitzat, el seguici format per les dues banderes gremials amb els seus portadors, pubilla i dames d’honor entre d’altres, es va dirigir cap als domicilis dels banderers per retornar les banderes i onejar-les al so de la Patera interpretada per la Banda de Música d’Igualada; els trabucs dels Trabucaires “Els Voladors” i la colla del Ball de Bastons d’Igualada feien encara més lluït l’acte.

Dissabte 18 es va realitzar la tradicional cercavila amb l’objectiu d’anunciar els Tres Tombs, amb la farola il·luminant el recorregut al capdavant, seguida de la carrossa amb la imatge de Sant Antoni, banderers, pubilla i dames i la resta de carruatges i cavalleries. Al domicili dels banderers s’obsequià a tots els presents amb la tradicional coca i barreja.

Malgrat la incertesa meterològica, diumenge es va celebrar el 198è aniversari dels típics Tres Tombs, on la participació total va ser de 64 carros i carruatges i de 197 animals.

La diada, que va comptar amb la presència de la Consellera d’Agricultura Teresa Jordà, es va poder realitzar amb èxit un any més, mantenint així la festa i la benedicció dels animals de forma ininterrompuda des de 1822.

Amb una bona representació de genets provinents de l’Hípica d’Esparreguera al capdavant els Tres Tombs es van poder fer sencers i amb normalitat, i de nou van ser admirats per diversos espectadors, locals i forans, al llarg de tot el recorregut.

Com a novetats destacables, enguany es van poder veure dos carros igualadins nous: el d’estelles de troncs de pi i el de bovines de cable telefònic, i també el carro del Vermut de Reus que no havia vingut mai a Igualada. La Pubilla i les Dames d’honor també van sorprendre a tothom anant muntades a cavall i no en carro tal com és habitual.

A la tarda, i a l’Hotel Amèrica, tingué lloc el dinar de germanor, en què es va comptar amb la presència de l’Alcalde Marc Castells, i Pere Camps, regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals de l’Ajuntament d’Igualada.

Els darrers actes de les festes patronals tindran lloc per una banda dilluns 20 amb la missa en honor als socis traspassats, a 2/4 de 8 del vespre a l’església de la Soledat.

I de l’altra, amb el ball de socis de dissabte 25 de gener a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu, amenitzat per l’orquestra Som-hi Band. A la mitja part banderers, pubilla i dames seran breument entrevistats i es realitzarà el sorteig de tortells gentilesa de les pastisseries Pla, Closa, Fidel Serra i Bon Tast.

A banda de celebrar els Tres Tombs a la ciutat, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada també ja ha participat en els Tres Tombs de Martorell i ho farà properament en d’altres poblacions.

FER UN COMENTARI

*