Inici Societat Treballadors del Consorci Sanitari de l’Anoia es manifestaran per reclamar millores

Treballadors del Consorci Sanitari de l’Anoia es manifestaran per reclamar millores

COMPARTIR

Un col·lectiu de treballadors del Consorci Sanitari de l’Anoia, ens que gestiona l’Hospital Universitari d’Igualada, el Centre de Salut Mental i el CAP Igualada Nord, es manifestaran el proper 1 de febrer per “aconseguir que la sanitat de la nostra ciutat sigui de qualitat i amb seguretat pelstreballadors/es i sobretot pels usuaris/àries. Volem continuar donant un bon servei públic però amb qualitat”, segons un comunicat d’aquest grup de sanitaris.

La concentració es farà a la porta de l’Hospital d’Igualada el pròxim dia 1 de febrer a les 18h, aprofitant que aquell dia es reuneix el Consell Rector del Consorci al que preveuen fer arribar les seves reclamacions.

Entre aquestes reclamacions hi ha la manca de professionals sanitaris en algunes especialitats, que fa que tinguin poc temps per atendre els pacients, que s’allargui la llista d’espera per a visites i intervencions, i que els professionals hagin d’assumir una sobrecàrrega laboral important. La manca d’estabilització del personal d’infermeria i les condicions salarials d’algunes categories laborals també són objecte de queixes laborals. Els treballadors també assenyalen la decisió de la direcció, el passat desembre, d’augmentar de 8 a 12 hores la jornada laboral a Urgències per cobrir el pic de contagis durant les festes de Nadal, el que va desencadenar les protestes dels professionals d’Urgències.

El grup municipal Poble Actiu de l’Ajuntament d’Igualada recolza la convocatòria dels sanitaris animant a participar-hi, no només als professionals, sinó també als usuaris.

El Consorci Sanitari de l’Anoia constitueix una comissió per consensuar accions de millora

El Consorci Sanitari de l’Anoia va constituir el passat mes de desembre una comissió de treball transversal, formada per representants del comitè d’empresa de l’Hospital Universitari d’Igualada, treballadors i treballadores i membres de l’equip directiu, per tal de recollir accions per a una millora organitzativa en diferents àmbits laborals. L’objectiu d’aquesta comissió és crear grups de treball específics, perquè puguin analitzar amb més detall les diverses situacions i consensuar accions de millora entre les diferents parts.

Aquesta comissió de treball es va constituir el dia 23 de desembre, en una primera trobada que va servir per fixar-ne els objectius, i la propera reunió de la comissió serà el dia 26 de gener.

Paral·lelament, aquesta setmana, les associacions empresarials i sindicats han signat el III Conveni col·lectiu de treball de la sanitat concertada del SISCAT (Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya) per al període 2021-2024. Aquest nou conveni suposa una millora substancial de les condicions laborals per a més de 60.000 professionals dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental de tot Catalunya. Representa, així mateix, un important pas endavant en l’harmonització de les condicions laborals de totes les persones que treballen al sistema públic de salut.

El nou text comporta importants increments retributius per a tots els grups professionals, així com altres millores rellevants, com un règim especial de dedicació voluntària que permet ampliar la jornada de les infermeres o noves mesures per a la igualtat de gènere. Representa un bon pas endavant en l’harmonització de les condicions laborals de les persones que treballen al sistema públic de salut.

 

FER UN COMENTARI

*