Inici Destacats El treball de recerca d’una alumna de Calaf, finalista dels premis Francesc...

El treball de recerca d’una alumna de Calaf, finalista dels premis Francesc Noy d’Humanitats de la UPF

COMPARTIR

El reconeixement del treball elaborat per l’alumna de l’INS Alexandre de Riquer Carla Garriga Cantacorps va tenir lloc el passat 11 de maig, al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

El treball compta també amb una recreació 3D de Les banyeres de Mirambell, un antic balneari o centre termal situat prop de Mirambell, al terme municipal de Calonge de Segarra. La construcció de l’actual autovia C-25 va fer desaparèixer l’edifici i el seu entorn immediat. L’existència de Les banyeres de Mirambell es remunta al 1852 i es deu primerament a les extraccions de lignit que es feien al terme municipal de Calonge de Segarra entre 1846 i 1847. En una de les mines s’hi va trobar una quantitat d’aigua abundant amb propietats sulfuroses. El context socioeconòmic favorable de l’època va propiciar la creació i consolidació del balneari.

El premi Francesc Noy d’Humanitats es lliura al millor treball de recerca de batxillerat en qualsevol disciplina d’Humanitats, que hagi estat presentat durant el curs acadèmic corresponent en els centres d’ensenyament secundari públics, privats o concertats de Catalunya.

De 94 obres presentades, en van quedar set de finalistes, dues mencions especials i la guanyadora. El treball de recerca de Les banyeres de Mirambell va ser una de les finalistes i la seva autora va obtenir un diploma.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*