Inici Destacats Els Traginers reparteixen els premis del concurs de fotografia i estrenen conte...

Els Traginers reparteixen els premis del concurs de fotografia i estrenen conte sobre els Tres Tombs

COMPARTIR

El passat divendres 30 d’abril al Museu de la Pell amb l’entrega de premis del concurs d’enguany, es va donar per inaugurada l’exposició “Fotografiant Tres Tombs”, que acull al voltant de dues-centes obres i que tothom qui ho desitgi la podrà visitar, de forma gratuïta, fins el 30 de maig dins l’horari d’obertura del museu.

En motiu del proper bicentenari de l’Antic Gremi de Traginers i del 90è aniversari de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, s’ha cregut oportú poder oferir una exposició diferent i més àmplia de l’habitual, que no només acull a les fotos participants i premiades del Concurs de Fotografia d’enguany, sinó també una selecció de les fotografies premiades del concurs dels darrers 40 anys.

En l’acte es van lliurar els premis als guanyadors del concurs d’aquesta edició i seguidament es van fer uns breus parlaments. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, el regidor de Cultura, el vicepresident del Consell Comarcal i altres regidores de l’Ajuntament d’Igualada, així com de la directora del Museu de la Pell, els presidents de les dues entitats i una representació de la Junta d’ambdues.

D’altra banda, pel que fa al proper dissabte 8 de maig a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu es presentarà el conte Us sumeu a la festa?. Es tracta d’una proposta adreçada al públic infantil i juvenil que pretén explicar qui és i què fa el Gremi, i donar a conèixer també la festivitat dels Tres Tombs i els diferents actes que giren al seu voltant. El projecte s’ha impulsat des del mateix Antic Gremi de Traginers d’Igualada, coincidint amb el bicentenari de l’entitat, que es celebrarà el proper gener.

Us sumeu a la festa? és un treball il·lustrat per Elisabet Serra i Vendrell a partir del text de l’escriptor Oriol Solà i Prat.

L’acte s’encetarà amb els protagonistes del conte que en un format de tertúlia ens explicaran el projecte. Seguidament, entre els socis i sòcies presents, es celebrarà un sorteig de tortells gentilesa de les pastisseries Pla, Closa, Fidel Serra i Bon Tast, i per acabar una representació de músics de la Banda de Música d’Igualada amenitzaran amb les músiques de les festes gremials.

Per tal de poder assistir a l’acte (que serà gratuït), i poder controlar-ne l’aforament serà necessari reservar entrada a partir del dimecres 5 de maig a través del següent enllaç: https://tiquetsigualada.cat/. A partir de les 6 de la tarda les portes del teatre s’obriran per tal de fer una entrada esglaonada.

Aquell mateix dia tothom qui desitgi un exemplar del conte en podrà obtenir un per 15€ o bé podrà trobar-lo als següents punts de venda a partir del mateix dia: cal Rabell, Aqualata, Llegim?, The Crafters, l’Avet, l’Stock, Vip’s, llibreria Díaz Sala, llibreria del Passeig, La Maquineta, Punt i Coma, llibreria Soteras (Montbui) i al Museu de la Pell d’Igualada.

FER UN COMENTARI

*