Inici Destacats Els traginers igualadins obren les seves celebracions

Els traginers igualadins obren les seves celebracions

COMPARTIR

L’Antic Gremi de Traginers d’Igualada ha iniciat els actes de la 198a edició de les seves festes. El saló de sessions de l’Ajuntament d’Igualada va acollir, dissabte al migdia, la proclamació dels nous banderers, pubilla i dames d’honor. Enguany Jaume Soler i Vidal serà el portador de la bandera petita, i Anna Maria Mensa i Gil la portadora de la bandera gran. La pubilla serà Berta Prat i Alemany, acompanyada de les seves dames d’honor Sandra Alemany i Miserachs i Mar Morón i Prat. L’acte acadèmic va anar a càrrec de Jaume Ortínez i Vives.

Abans dels tradicionals Tres Tombs de diumenge vinent, divendres 17 a 2/4 de 10 del matí s’iniciarà el recorregut per a l’anada a Ofici al carrer Òdena, 51 (domicili de la portadora de la bandera gran), i es dirigirà a l’Av. Vilanova, 43 per recollir la bandera petita. Acompanyats també de la Pubilla, les Dames d’honor, els Trabucaires “Els Voladors” i de la Banda de Música d’Igualada, que interpretarà la solemne melodia de la Patera, per tal que els banderers facin onejar la bandera des del balcó. Seguidament s’avançarà per l’av.Caresmar, c/Soledat, c/Sant Jordi, Rambla General Vives, Rambla Sant Isidre, c/Garcia Fossas, Plaça de la Creu, c/de l’Argent, plaça de l’Ajuntament, c/Santa Maria i plaça del Bruc.

A les 11h del matí i a la basílica de Santa Maria tindrà lloc el solemne Ofici, concelebrat per Mossèn Francesc Xavier Bisbal, rector moderador “in solidum” de les parròquies de Santa Maria i la Sagrada Família i predicat per Mossèn Eduard Flores, rector “in solidum” de les mateixes. Es realitzarà la típica benedicció de panets. L’Schola Cantòrum d’Igualada acompanyarà l’Ofici amb els seus cants i al finalitzar interpretarà els goigs de Sant Antoni.

En sortir de la basílica la colla del Ball de Bastons d’Igualada farà ofrena amb alguns dels seus balls i s’afegirà a la comitiva per tal de retornar les banderes als seus domicilis.

El recorregut de tornada serà el següent: plaça del Bruc, c/del Born, plaça de l’Ajuntament, c/de l’Argent, plaça de la Creu, c/Garcia Fossas, Rambla General Vives, Rambla Sant Isidre, c/Sant Jordi, plaça del Rei, c/Soledat, av.Caresmar i av.Vilanova, 43. Havent deixat la bandera petita al seu domicili s’acompanyarà la bandera gran per l’av. Pau Casals i el Passeig Verdaguer per finalitzar al c/ Òdena 51.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*