Inici Societat Els tractors podran circular per la C-15 fins el mes d’octubre

Els tractors podran circular per la C-15 fins el mes d’octubre

COMPARTIR
Un dels accessos a la carretera C-15 en direcció al Penedès. Mar Martí.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat la circulació de tractors per la C-15 entre Igualada i Puigdàlber (Alt Penedès), en els dos sentits, fins al 20 d’octubre, coincidint amb les setmanes de la collita de cereal i la verema, com recull la Resolució del 25 de juny del director general d’Infraestructures de Mobilitat, F. Xavier Flores Garcia.

El sindicat Unió de Pagesos ha denunciat reiteradament que la prohibició suposa més temps de trajecte, i més risc, perquè en molts casos s’ha de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat. A més, les vies alternatives passen per dins dels nuclis urbans dels municipis.

Unió de Pagesos va reclamar, en les al·legacions al projecte de millora general i condicionament de la C-15, presentades al gener del 2019, que les obres d’aquesta carretera tinguin en compte que hi puguin circular els tractors i vehicles agraris en tots els trams. El sindicat proposa millores en els trams de la via de servei on actualment hi ha problemes per a la circulació dels tractors. En el tram de Sant Pere Riudebitlles (Alt Penedès) a Capellades, on per l’orografia del terreny no hi pot haver via de servei, Unió de Pagesos ha proposat vies alternatives que el projecte ha de millorar per tal de fer-hi viable la circulació amb vehicles agrícoles.

Cal recordar que Unió de Pagesos va posar en marxa la campanya No ens barreu el pas el 2013 per reclamar la circulació dels tractors per les noves infraestructures en les èpoques de collita.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*