Inici Societat Tous es planta contra la MAT i els grans projectes d’energia solar...

Tous es planta contra la MAT i els grans projectes d’energia solar i eòlica

COMPARTIR
Foto: Ignasi Rojas

Aquest dissabte dia 15 d’octubre més de 500 persones s’han manifestat a Sant Martí de Tous per dir prou a l’oligopoli energètic de les renovables i reivindicar una planificació elaborada al territori i per al territori.

La manifestació ha començat a les 17:30 h a l’entrada del municipi, on participants de l’Anoia i d’altres comarques veïnes han abaixat la barrera instal·lada fa més d’un mes i que pretén restringir el pas a aquests macroprojectes.

Tot seguit han realitzat una marxa lenta en direcció a la plaça de l’Ajuntament encapçalada per pagesos i pageses i amb una pancarta on es podia llegir “RENOVABLES SÍ, PERÒ AIXÍ NO”. Han reivindicat el NO a la MAT i als macroprojectes solars i eòlics que es pretenen instal·lar tant a Sant Martí de Tous com a molts altres municipis, «afectant de forma desmesurada el món rural, sense planificació, amb mentides i presses», com denuncien els convocants.

Posteriorment, s’ha llegit un manifest exposant els motius pels quals no estan d’acord en com es vol dur a terme la transició energètica i deixant clar que «no permetran que es destrueixi el territori en nom de les energies renovables» i on s’ha instat a l’alcalde de Tous, David Alquézar (present a la manifestació) que, en la seva condició de Delegat del govern al Penedès, faci arribar les reivindicacions a bon port i sol·liciti d’aturar immediatament els projectes en curs fins a disposar d’una planificació consensuada.

També s’han proposat alternatives com per exemple utilitzar els espais ja antropitzats, crear una legislació adient per facilitar l’autonomia energètica dels pobles, fomentar les comunitats energètiques i començar a parlar de decreixement i d’un canvi de model de consum.

Des de Salvem Tous volen donar les gràcies a totes les persones participants a la manifestació. La plataforma celebra que aquest dissabte «Tous s’ha plantat i ja és hora que tota la comarca de l’Anoia i el país es planti. No tinguem por d’alçar la veu. Aturem aquest despropòsit».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*