Inici Cartes dels lectors A tots els que heu perdut un familiar aquests dies

A tots els que heu perdut un familiar aquests dies

COMPARTIR

Amb motiu d’aquesta Setmana Santa us volem dirigir unes paraules molt especialment a totes les famílies que heu tingut una o més defuncions aquestes darreres setmanes, en què les nostres parròquies i municipis s’han vist colpejats terriblement per la pandèmia de COVID19.

Dins del dolor i l’angoixa que suposa una situació com aquesta, la mort d’una persona propera afegeix més sofriment sobre les vostres espatlles. Sabem que acomiadar a una persona és un dels moments més complicats que tot ésser humà ha d’afrontar al llarg de la seva vida. Acomiadar la mare, l’àvia, el pare, el germà… només passa un cop a la vida i té efectes emocionals i espirituals que cal saber canalitzar.

Però si això no fos suficient, el procés de comiat i de la mort s’ha produït, en la gran majoria de vegades aquests dies, amb unes circumstàncies excepcionals. Molts dels vostres familiars han marxat sols, sense la vostra companyia: això ha estat un sofriment afegit. A més, un cop produït el decés, no heu pogut acompanyar el fèretre amb un comiat ni una pregària comunitària, ni s’ha pogut fer un enterrament en què els familiars i els amics ús donéssiu suport els uns als altres.

El dol és un procés necessari: no és només un acte social. És un procés que fa ajudar-nos a assumir les pèrdues i, progressivament, adaptar la nostra vida sense la persona estimada. Hi ha tants dols com persones hi ha, però és veritat que en les vostres circumstàncies no heu pogut seguir els passos que necessitàveu per afrontar mínimament la pèrdua d’aquella persona propera.

Tot això ho compartim amb molt de dolor. Tant als que us hem pogut acompanyar telefònicament com als que no hem pogut compartir la pèrdua. Des de la fe cristiana que alimenta els moments bons però també els difícils com els presents, informar-vos que cada dia en les eucaristies que hem anat celebrant hem posat tots els difunts que anaven partint a les mans de Déu, Pare de Misericòrdia, tant els que coneixíem com el que no…

Ens comprometem, un cop passada aquesta situació, a oferir-vos -més enllà dels homenatges oficials i funerals multitudinaris- les celebracions funerals més adequades a la vostra família perquè pugueu acomiadar i pregar particularment per aquella o aquelles persones que heu perdut en aquestes circumstàncies. Cal esperar que es vagi normalitzant la situació i ja informarem de la manera de fer-ho.

També volem agrair a tot el personal de Serveis Funeraris Anoia la seva dedicació, sensibilitat i acompanyament en aquesta circumstància tan dura.

Desitjant que per a tots els difunts hagi arribat ja la Pasqua que no finirà mai, us fem arribar el nostre escalf i pregària.

Josep, Eduard, Xavier, Josep Maria i Xavier, els rectors de les parròquies de la Conca d’Òdena.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*