Inici Destacats La Tossa celebrarà la tradicional festa de la Candelera i Sant Blai

La Tossa celebrarà la tradicional festa de la Candelera i Sant Blai

COMPARTIR

El diumenge 2 de febrer tindrà lloc la festa de la Candelera i Sant Blai a l’església romànica de la Tossa de Montbui, que organitza la Fundació de La Tossa, amb el suport del Consorci La Tossa.

La festa de la Candelera és una de les festes tradicionals que se celebra des de fa molts anys a La Tossa, i també a d’altres indrets. En temps de Jesucrist, 40 dies després que una dona hagués donat a llum, anava al temple a presentar el nounat i feia una ofrena. Així doncs, commemora la presentació de Jesús al temple de Jerusalem, 40 dies més després del seu naixement, i la purificació de la seva mare, Maria.

És la festa de la llum i es beneeixen candeles, amb caràcter protector. Segons la tradició, és la data per desmuntar el pessebre i per tancar el cicle de Nadal.

Programa de la Festa de la Candelera:
11:30 Inauguració de l’exposició “Una ullada a la il·lustració científica” de la col·lecció de la bióloga i il·lustradora científica Mercè Cartañà, a la sala d’exposicions del Refugi.
12:00 Missa celebrada per Mn. Josep Mª Pujol amb benedicció de les candeles i de les fruites de la Terra, i cantada per la Coral de Santa Maria d’Igualada. Els donatius de fruita són a benefici de la Llar del Sant Crist d’Igualada.
13.00 Sorteig d’una panera i un tortell.  Obsequi d’una almosta d’avellanes per a tots els assistents.

“Una ullada a la il·lustració científica” de la col·lecció de Mercè Cartañà

Aquesta interessant exposició que s’inaugurarà coincidint amb la Festa de la Candelera es podrà veure tots els diumenges de 10.30 a 13.30 i en horari d’atenció de l’Oficina de Turisme fins principis d’abril.

Mercè Cartañà, és biòleg, il·lustradora científica i professora de Biologia. Ha publicat dibuixos per a revistes especialitzades de botànica, per a obres de divulgació com la Història Natural dels Països Catalans, plafons per a parcs naturals i nombrosos llibres de text de ciències naturals. I actualment és membre del Grup d’Orquídies de l’Anoia (GOA).

També ha participat en exposicions personals i col·lectives d’il·lustració científica, locals (El Prat de LLobregat, 1996, Museu Granollers, 2000, St. Martí de Tous, 2004, Igualada, 2009), nacionals (Barcelona, 1991 i 1998 i Alcoi, 1998) i internacionals (Évora a Portugal, 2000, i New York State Museum a Albany, USA, 2004)

 

FER UN COMENTARI

*