Inici Destacats La Tossa celebra diumenge la Festa de la Candelera i Sant Blai

La Tossa celebra diumenge la Festa de la Candelera i Sant Blai

COMPARTIR

El diumenge 5 de febrer tindrà lloc la festa de la Candelera i Sant Blai a l’església romànica de la Tossa de Montbui, que organitza la Fundació de la Tossa, amb el suport del Consorci la Tossa.  És la festa de la llum i es beneeixen candeles, amb caràcter protector.
Segons la tradició, per tancar el cicle de Nadal i desmuntar el pessebre.

La festa de la Candelera és una de les festes tradicionals que se celebra des de fa molts anys a La Tossa, i també a altres indrets. En temps de Jesucrist, 40 dies després que una dona hagués donat a llum, anava al temple a presentar el nounat i feia una ofrena. Segons la tradició cristiana, aquesta festa commemora la presentació de Jesús al temple de Jerusalem, 40 dies més després del seu naixement, i la purificació de la seva mare, Maria.

Programa de la Festa de la Candelera a la Tossa

La matinal tradicional començarà, entre les 10.30 i les 12 hores, amb la realització de diferents tallers familiars d’elaboració de sabó corporal de calèndula i d’espelmes amb cera d’abella a càrrec de Montserrat Fabregat.

A les 12 del migdia, tindrà lloc l’ofici solemne a càrrec del mossèn Josep Maria Pujol, acompanyat pels cants del duet igualadí “Les Pinyol”. En finalitzar la missa, es farà obsequi d’una almosta d’avellanes a totes les persones assistents i també un sorteig de dues paneres i un tortell.

A les 13.00 i per tancar la Festa, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Somnis de fang”, amb escultures precioses de l’artista Montse Dachs, la qual es podrà visitar a la sala d’exposicions de l’Oficina d’Informació Turística tots els diumenges al matí, fins principis de maig.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*