Inici Destacats La Tossa acull diumenge la celebració de la Festa de la Candelera...

La Tossa acull diumenge la celebració de la Festa de la Candelera i Sant Blai

COMPARTIR

Aquest diumenge dia 6 de febrer tindrà lloc la Festa de la Candelera i Sant Blai a l’església romànica de la Tossa de Montbui.

Organitzada per la Fundació de la Tossa i amb el suport del Consorci la Tossa, és la festa de la llum i es beneeixen candeles, amb caràcter protector. Segons la tradició, és la data per desmuntar el pessebre i tancar el cicle de Nadal.

El programa de la festa d’enguany inclou diferents activitats. Així, a partir de les onze del matí, la narradora Mònica Torra recitarà “Llegendes de la Tossa”, per a petits i grans.

A partir de les 12 del migdia tindrà lloc la inauguració de l’exposició de gravats “Espai, forma i natura”, de l’artista Dolors Escala. Aquest acte tindrà lloc a la Sala d’exposicions del Refugi.

I a dos quarts d’una del migdia es realitzarà una Missa celebrada pel mossèn de Montbui Josep Maria Pujol. Es beneiran les candeles i les fruites de la terra, i la coral de Santa Maria d’Igualada farà la tradicional cantada. Els donatius de fruita seran a benefici de la Llar del Sant Crist d’Igualada.

En acabar l’acte, es farà un gran sorteig de dues paneres i un tortell i obsequi d’una almosta d’avellanes per a totes les persones assistents.

Exposició “Espai, forma i natura”

La mostra de Dolors Escala es podrà veure tots els diumenges de 10.30 a 14 h i en horari d’atenció de l’Oficina de Turisme fins al primer diumenge de maig.

Escala s’ha format en gravat a l’Escola Municipal d’art Gaspar Camps d’Igualada. Les obres estan realitzades en diferents tècniques additives i monotips, i són un bon exemple de l’experimentació i de la creativitat de l’artista.

FER UN COMENTARI

*