Inici Societat Torna el mercat de la fruita dolça de Piera

Torna el mercat de la fruita dolça de Piera

COMPARTIR

Amb l’arribada del mes de juny, arrenca una nova edició del mercat de la fruita dolça. L’Ajuntament de la Vila de Piera aposta per aquesta iniciativa amb l’objectiu principal de potenciar la fruita dolça que es produeix a casa nostra, en especial el préssec de la Fortesa. El mercat s’instal·larà els diumenges d’estiu al costat del CAP, com és habitual.

L’alt valor qualitatiu d’aquest préssec, amb denominació d’origen Penedès, és conseqüència de dos factors molt importants: es tracta d’un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el fruit que se’n deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en altres regions on el conreu del presseguer també és estès.

Si a aquests factors hi afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, això fa que el préssec de la Fortesa sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives. La collita comença a principi de juny i finalitza a mitjan setembre. La recol·lecció de préssec pot allargar-se durant tota la campanya, gràcies al reg de què disposa la zona.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*