Inici Destacats Toni Bou, campió matemàtic del Món de X-Trial 2022

Toni Bou, campió matemàtic del Món de X-Trial 2022

COMPARTIR

La Federació Internacional de Motociclisme ha comunicat avui la cancel·lació de la darrera cita del campionat del Món X-Trial 2022 que estava previst celebrar a finals d’octubre i això atorga directament el títol mundial a Toni Bou.

El pilot pierenc del Repsol Honda Trial Team Toni Bou ha aconseguit matemàticament el títol de Campió del Món de X-Trial 2022 després de la cancel·lació de l’última prova prevista al calendari per al dia 21 d’octubre. L’avantatge actual del pilot de la Montesa Cota 4RT sobre els seus rivals fa possible que Bou pugui afegir un títol més al seu extens palmarès, el 16è a X-Trial, abans d’acabar la temporada.

Des que el 2007 va conquistar el primer títol X-Trial, Toni Bou no ha parat d’acumular títols. A més d’aquests 16 títols consecutius a X-Trial, compta també amb 15 més a TrialGP, per la qual cosa el pilot de Repsol Honda Trial Team atresora un total de 31 corones mundials.

100% de victòries a X-Trial el 2022

Amb quatre victòries a les quatre curses disputades sota sostre aquest any (Nice, Chalon-sur-Saone, Madrid i Barcelona), Toni Bou ha acumulat aquesta temporada indoor un total de 87 punts, 20 per cada triomf, a més dels punts per guanyar també 7 de les 8 voltes celebrades en total. Això ha donat una diferència de trenta punts sobre el segon classificat, Adam Raga. Mancant una cursa per acabar el calendari, i amb una puntuació màxima en joc de 22 punts, matemàticament Toni Bou ja és el campió X-Trial 2022.

L’última cursa del campionat 2022 de X-Trial serà el proper 8 d’octubre al Poliesportiu d’Andorra la Vella, a Andorra.

A un pas de celebrar també el títol outdoor

Després de la cita celebrada a Cahors, França, el cap de setmana passat, Toni Bou està a un pas de penjar-se una nova medalla de campió del Món a l’aire lliure, TrialGP. Quan falten les dues curses del TrialGP d’Itàlia, Bou compta amb 36 punts d’avantatge sobre el segon classificat. El pilot del Repsol Honda Trial Team en té prou amb acabar la cursa per començar la celebració. Serà el seu 16è títol consecutiu a l’aire lliure i el número 32 a la seva carrera esportiva individual.

Bou ha dit que «sempre dic que quan es cancel·la una cursa és una llàstima, i també és així ara; m’hauria agradat poder completar el campionat sencer; durant l’hivern havíem fet una gran feina amb l’equip a les quatre curses que vam disputar abans de començar l’outdoor i esperàvem completar-ho amb les dues curses que faltaven. Ara només quedarà intentar guanyar a Andorra davant dels meus amics i celebrar el títol amb magnificència».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*