Inici Destacats El Teatre de l’Aurora estrena “La Primera” de Joan Valentí i David...

El Teatre de l’Aurora estrena “La Primera” de Joan Valentí i David Pintó, sobre l’alcaldessa Nativitat Yarza

COMPARTIR

El Teatre de l’Aurora estrena aquest desembre La Primera, el nou muntatge teatral de l’actor igualadí Joan Valentí i David Pintó que relata la desconeguda història de Nativitat Yarza Planas, la primera alcaldessa de Catalunya que després de 40 anys d’exili no va aconseguir tornar a casa. Anys després de perdre el rastre de la seva tia, els fills de Mariano Yarza Planas reben una carta a Barcelona des de França en la qual els anuncia que retorna de l’exili. La família la va a rebre a l’estació de França, però només hi troben les seves maletes.

A través de monòlegs, lectures, manipulació d’objectes, projeccions i música, l’actor ens anirà descobrint la vida, les idees i el pensament d’aquesta mestra rural que inculcava valors de llibertat i justícia social als seus alumnes.

Després dels èxits de Mort a les cunetes i Molotov, el conegut actor igualadí Joan Valentí estrenarà a l’Aurora la seva nova producció coincidint amb els 150 anys del naixement de Nativitat Yarza (24 de desembre de 1872), en un homenatge a totes les Mestres de la República.

Espectacle dedicat, in memoriam, a Antoni Dalmau Ribalta (Igualada 1951 – 2022). I a Joana Just Montané, mestra republicana (Igualada 1910 – Mèxic 2005).

En el marc de l’estrena de La Primera tindrà lloc a l’Aurora l’exposició itinerant #anyYarza, que posteriorment es traslladarà a la Biblioteca Central d’Igualada. La mostra visibilitza en el marc de la commemoració dels 150 anys del seu naixement, la vida de la mestra, miliciana i alcaldessa.

Horaris i venda d’entrades

Les funcions de La Primera tindran lloc el dijous 22 i el divendres 23 de desembre a les 20 h i el dissabte 24 de desembre a les 12 h. Després de la funció de dijous els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia i després de la funció de dissabte 24 tindrà lloc un vermut amb Vermut Miró per commemorar els 150 anys del naixement de Nativitat Yarza (24 de desembre de 1872). Les entrades tenen un cost de 16 € i 13€ (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

FER UN COMENTARI

*