Inici Teatre El Teatre de l’Aurora acull la 17a edició del festival elPetit, per...

El Teatre de l’Aurora acull la 17a edició del festival elPetit, per a infants de 0 a 5 anys

COMPARTIR
FOTO: ANIOL RESCLOSA

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora acollirà elPetit, el festival d’arts escèniques per als més petits (0-5 anys) més gran d’Europa, que enguany arriba a la seva 17a edició. El festival, que s’allargarà fins el 28 de novembre, proposa un ampli programa d’espectacles que es representaran a 12 ciutats dels Països Catalans. Aquest cap de setmana, es podran veure dues propostes recomanades per a infants de 0 a 5 anys: l’espectacle Natanam de Da.Te Danza (Andalusia) a l’Aurora i Bajau de Ponten Pie, que per qüestions tècniques es trasllada a L’Escorxador. El teatre es posarà en contacte amb tothom qui hagi adquirit entrades per explicar-ho i canviar les entrades de la nova ubicació.

Natanam, un muntatge poètic, delicat, divertit i visual

La companyia Da.Te Danza presenta Natanam, un espectacle de dansa contemporània per als més petits de casa, una creació que juga amb la construcció i deconstrucció constant de l’escena i els elements que la conformen.

Dos intèrprets, amics i còmplices es troben en una sala de jocs i descobreixen que hi ha aigua, foc, vent i terra ordenats i a la seva disposició. Un espai per jugar pot ser la platja, el desert, el mar. I també, quan estem sols, poden ser molts móns.

Guardonat amb el Premi FETEN 2021 a l’apropament de la dansa a la primera infància, Natanam és una metàfora del desarrelament i una reflexió sobre la capacitat que té l’ésser humà per començar de nou a la recerca de la felicitat.

Bajau, l’univers fascinant de l’aigua 

Tinc set, tinc la boca seca, vull aigua, vull ser peix, vull ser aigua. Bajau és un viatge on la versatilitat de l’aigua ens condueix a la creació d’un nou univers, un nou mitjà, on trobar-se amb un mateix, amb els seus orígens i amb allò que realment desitja ser. Una proposta amb l’aigua com a element protagonista, a través d’una posada en escena visual i plena de moviment.

L’espectacle transita per l’imaginari que un nen o nena crea quan desitja ser una cosa que no és, de com aquest desig es converteix en una cosa possible i la seva creença en el joc el fa viure d’una manera increïble l’experiència. Per què viure en la terra si m’he creat en l’aigua?

El Petit als núvols, la programació en línia de elPetit

Per segon any consecutiu el festival presenta el Petit als núvols un espai digital on es podran trobar propostes en línia tant per a les famílies com per als mestres, els artistes i els professionals de les arts per a la primera infància.

Petit als núvols proposa participar en tres experiències artístiques creades expressament en format virtual per tres companyies de Catalunya. Es tracta de GRASS Films de Second Hand Dance (Regne Unit), Söns de Pels Més Menuts (Catalunya) i BebeLume (Brasil). Per accedir-hi caldrà que adquiriu un únic codi per família (una entrada disponible a www.teatreaurora.cat), que té un cost de 5€ amb el qual es podran visualitzar les tres creacions tantes vegades com es vulgui fins el 7 de gener del 2022.

Horaris i venda d’entrades

Les representacions de Natanam es faran el dissabte 27 de novembre a les 12 h i a les 17.30 h a l’Aurora i, Bajau el diumenge 28 de novembre a les 12 h i a les 17:30 h a L’Escorxador. Les entrades, a 8€ (adults) i 6€ (nens) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció.

La celebració del festival a Igualada compta, per vuitè any consecutiu, amb el suport del centre dental juvenil i familiar Boca a boca, d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*