Inici Societat Tasca de premi per les ADF del Bruc i Piera

Tasca de premi per les ADF del Bruc i Piera

COMPARTIR
L'ADF de Piera, al dipòsit de Can Claramunt.

Els projectes de dues Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la comarca de l’Anoia van rebre els premis a la prevenció d’incendis forestals que atorga cada any la Diputació de Barcelona. Es tracta de les agrupacions del Bruc i Piera.

L’ADF del Bruc va rebre el Premi Jordi Peix i Massip per impulsar, amb l’escola del municipi, un projecte de repoblació de part de la zona afectada per l’incendi d’Òdena de l’any 2015. Es van fer més de 12.000 boles de fang amb llavors a l’interior que els alumnes del centre van escampar per la zona.

Per la seva banda, l’ADF de Piera va rebre el Premi Rossend Montané per la rehabilitació del dipòsit d’extinció d’incendis de Ca n’Aguilera. Àlex Carafí, cap operatiu de l’ADF de Piera, explica que es tracta d’un “punt d’aigua d’alta importància estratègica donat que es troba a pocs kilòmetres del Parc Natural de la muntanya de Montserrat i de diverses urbanitzacions”.

Una dotació dels Bombers de la Generalitat va detectar una anomalia a la lona del dipòsit durant un control rutinari el passat mes de maig. El mes de juny el punt d’aigua va quedar inoperatiu, i ADF, Bombers, Ajuntament i Diputació van iniciar gestions per resoldre el problema. Carafí relata que “gràcies a la col·laboració dels diferents cossos i administracions es va poder reduir el temps de reparació i minimitzar considerablement el seu cost”. El dipòsit va estar novament operatiu a mitjans del mes d’agost.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*