Inici Destacats Tancada al CAP de Montbui per reclamar la recuperació de serveis

Tancada al CAP de Montbui per reclamar la recuperació de serveis

COMPARTIR

El passat dilluns dia 8 de maig 9 membres de la plataforma «Montbui per una Sanitat digna» es vam tancar al CAP de Santa Margarida de Montbui.

Segons expliquen des de la plataforma, «aquesta decisió es va prendre després de portar ja dos anys treballant per revertir la situació actual de retallades de serveis aplicades amb motiu de la pandèmia. S’han mantingut diferents reunions sense cap solució, s’han portat al Parlament de Catalunya més de 2.000 signatures, s’han fet concentracions, manifestacions i es va aprovar a la comissió de salut una proposta de resolució per implementar de forma immediata i progressiva els serveis de pediatria que corresponen a un poble de més de 10.000 habitants. La plataforma ha constatat que al Govern de la Generalitat no tenen voluntat de tornar a la situació pre-pandèmia. Amb aquesta acció vam aconseguir una reunió pel mateix dia a la tarda amb el delegat del Govern de la Generalitat al Penedès Sr. David Alquézar, feia tres mesos que la teníem demanada, a la reunió també van assistir la coordinadora de l’ICS a l’Anoia Sra. Carme Riera, la Gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Sra. Maria Alba Oms, la secretaria de d’atenció sanitària i participació del Departament de Salut, Sra. Carme Bertral, la coordinadora del CAP de MONTBUI Sra. Beatriz Pérez, la diputada al Parlamento d’Espanya per ERC Carolina Telechea, l’alcalde de Montbui i el regidor de Salut, Srs. Schummi Juarez i Marcel Mateu, el regidor del PSC Miguel Angel Leiva que també forma part de la plataforma i tres membres més de la plataforma, Sra. Esmeralda Gómez, Sra. Lidia López i Sra. Alfonsa Santiesteban. De la reunió vam sortir amb la notícia de que la solució que ens donen és una infermera pediàtrica al CAP  algun dia a la setmana, però per nosaltres això no és tornar a tenir els serveis previs a la pandèmia. Ens van dir que el personal del CAP estava molt tensionat i que amb aquestes accions s’empitjorava la situació. Som els usuaris que reclamem més serveis els culpables de la situació que pateix el personal sanitari al nostre país?».

La plataforma lamenta que aquesta solució «és «menja i calla», encara que el plat està gairebé buit, la conselleria de sanitat no ens dona solucions als nostres problemes, Montbui segons ells no té dret a un servei de pediatria, ni traumatologia, ni ginecologia, tot centralitzat a la capital de la comarca, no han après res de la pandèmia, si torna una altra, que passaria?, pot ser ens trobarem el CAP tancat indefinidament i a Igualada per tot».

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*