Inici Societat Talls a les principals carreteres de l’Anoia en l’arrencada de la vaga

Talls a les principals carreteres de l’Anoia en l’arrencada de la vaga

COMPARTIR

La jornada de la vaga general del 8 de novembre ha arrencat a l’Anoia amb talls a les prinicipals vies de comunicació. Centenars de persones han tallat l’autovia A-2 a l’alçada de l’aeròdrom, al punt quilomètric 566. El tall s’ha fet en tots dos sentits de la marxa abans de les 7 del matí i no ha estat fins a dos quarts de 10 que s’ha obert un carril en cada sentit a instàncies dels Mossos d’esquadra. Les cues, segons el Servei Català de Trànsit, han arribat als 2 quilòmetres fins que la manifestació s’ha aixecat, després de 7 hores.

Més manifestants organitzats des dels Comitès de Defensa de la República també han bloquejat la rotonda d’accés a les carreteres C-15 i C-37 al terme municipal de Vilanova del Camí. Els talls també afecten aquestes carreteres als límits de la comarca de l’Anoia. Així, manifestants han tallat la C-37 a Castellfollit del Boix i la C-15 a Sant Quintí de Mediona en tots els sentits de la marxa i amb un quilòmetre de retenció en cada cas fins passat el migdia.

Pel que fa el seguiment de la vaga, les primeres hores mostren una activitat amb relativa normalitat a les àrees industrials. La prinicipal patronal de la comarca, la Unió Empresarial de l’Anoia, no s’havia adherit a la vaga. Pel que fa el comerç, els carrers del centre d’Igualada han començat la jornada pràcticament deserts, però amb seguiment desigual de la vaga en el sector comercial. La majoria dels comerços que pertanyen a grans cadenes han obert amb normalitat, però molts altres han tancat. L’associació Igualada Comerç havia donat llibertat als seus associats respectant la decisió que volguessin prendre. En qualsevol cas, el seu president Xavier Figueres ja preveia que «la vaga tindrà un cert nivell de seguiment».

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*