Inici Política Solidaritat presenta una moció a favor de la Sobirania Fiscal a l’Ajuntament...

Solidaritat presenta una moció a favor de la Sobirania Fiscal a l’Ajuntament d’Igualada

COMPARTIR

El passat dimecres dia 3 de juliol Solidaritat Catalana per la independència va presentar una moció en favor de la Sobirania Fiscal a l’Ajuntament d’Igualada. Al text presentat per la formació independentista s’exposa que:

“Catalunya pateix dins l’Estat espanyol un espoli fiscal continuat que perjudica l’economia del nostre país  i agreuja les retallades de prestacions socials bàsiques com la sanitat, l’educació i els serveis socials. Simultàniament a aquest espoli fiscal, l’Estat espanyol ha demostrat una absoluta deslleialtat amb les institucions catalanes, amb la Generalitat i els Ajuntaments, en no satisfer-los una gran quantitat de deutes contrets, pressupostats i que la pròpia legislació espanyola reconeix. L’espoli fiscal i els deutes de l’Estat amb Catalunya han anat mantenint-se al llarg dels anys, fins i tot mentre s’augmentava la càrrega fiscal que, en aquests moments, és homologable a la dels països rics d’Europa, mentre es reben unes prestacions socials molt allunyades de les mitjanes europees. Davant aquesta situació és del tot just que els ajuntaments catalans passin de la denúncia a aplicar mesures que permetin pal•liar aquest greuge, posar les bases per a una solució definitiva i afrontar amb garanties una futura Declaració d’Independència. Per aconseguir aquests objectius, és imprescindible que tots els impostos que actualment paguen les institucions i els ciutadans del nostre país es liquidin a l’Agència Tributària de Catalunya, en lloc de fer-ho a l’Agència Tributària espanyola, que actualment recapta més del 90% dels impostos suportats a Catalunya. Els Ajuntaments catalans, com a institució més propera a la ciutadania i compromesa amb les dificultats socials que comporta l’espoli fiscal, poden i han de contribuir a l’objectiu de posar fi a aquest espoli que pateix Catalunya, exercint la sobirania fiscal i ingressant des d’aquest moment a l’Agència Tributària de Catalunya els impostos que fins ara ingressaven a l’Agència Tributària espanyola. L’ingrés de tots els impostos gestionats per les administracions locals a l’Agència Tributària de Catalunya és un acte completament legal, com ha quedat demostrat a partir dels ajuntaments que ja exerceixen la Sobirania Fiscal. A més, la sobirania fiscal compta amb el suport de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que el 15 de febrer va aprovar exercir-la per unanimitat, i de l’associació Catalunya Diu Prou, que des de fa un temps ha posat en pràctica un mètode per tal d’efectuar l’ingrés dels impostos a l’Agència.”

Per tot això consideren que l’Ajuntament d’Igualada, membre de l’AMI, hauria de fer un pas endavant i liderar i encoratjar amb l’exemple, la resta de pobles de la comarca a exercir la sobirania fiscal.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*