Inici Destacats Sílvia Soler, Gemma Ruiz i Eva García Sáenz de Urturi, les autores...

Sílvia Soler, Gemma Ruiz i Eva García Sáenz de Urturi, les autores més prestades de l’any a la Biblioteca d’Igualada

COMPARTIR

Les escriptores catalanes Sílvia Soler i Gemma Ruiz encapçalen el rànquing de les novel·les més prestades de l’any a la Biblioteca Central d’Igualada. Segons les dades de préstecs del 2023 «Nosaltres després» acumulava 55 préstecs, seguida de «Les nostres mares», la darrera novel·la publicada per Gemma Ruiz, amb què va guanyar el Premi Sant Jordi de Novel·la. La segueixen de ben a prop la intriga històrica d’«Aquitania», d’Eva García Sáenz de Urturi. El quart lloc del rànquing l’ocupa el suec Joel Dicker amb «El cas Alaska Sanders», la seqüela de la reeixida novel·la «La veritat sobre el cas Harry Quebert». En aquesta llista de les 10 novel·les més prestades també s’hi troben Marta Orriols amb «La possibilitat de dir-ne casa»; Xavier Bosch amb «La dona de la seva vida»; Empar Moliner amb «Benvolguda», i la «La trena», de Laetitia Colombani. Aquestes dades reflecteixen els gustos lectors de bona part dels usuaris del servei de préstec de la Biblioteca, pel que fa a novel·les. En aquest sentit l’any passat la Biblioteca va registrar un rècord de novel·les deixades en préstec, que va arribar a ser de 21.922 exemplars.

En narrativa juvenil la novel·la més prestada del 2023 va ser «Cuando no queden más estrellas que contar», una història romàntica i màgica de María Martínez. «La bruja negra» de Laurie Forest, del gènere fantasy, se situa en segon lloc, seguida d’«Una noia normal», d’Anna Manso. Els joves tenen, a la Biblioteca, el seu propi espai, situat a la planta baixa, on poden estudiar tranquil·lament i trobar recomanacions de tot tipus per gaudir de la lectura.

Els llibres de psicologia i autoajuda també tenen molta demanda entre els lectors de la Biblioteca. L’any passat l’autor més sol·licitat va ser Rafael Santandreu amb dues obres seves: «Sense por: el mètode comprovat per superar l’ansietat, les obsessions, la hipocondria i qualsevol temor irracional», i «No hi ha res tan terrible: la filosofia dels més forts i feliços». Una altra autora que també té molt èxit entre els lectors és Marian Rojas, amb el volum ple de positivisme «Troba la teva persona vitamina: a la família, a la parella, als amics, a la feina».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*