Inici Enric Senserich La sexualitat avui i sempre…o no ?

La sexualitat avui i sempre…o no ?

COMPARTIR

Enric Senserrich i Vives

El dimecres 17 de maig a l’Espai Cívic Centre, a les 11 del matí, o sigui horari per gent gran o a l’atur, faran una Conferència: “Per què no parlem de sexualitat ?” a càrrec del senyor Daniel Borrell, de Quantum. És dins el programa d’actes de la Primavera Gran 2017, i parlarà d’una nova visió de la sexualitat de les persones grans. En tot cas a mi em sembla un bon tema i actual, quan els joves estan perdent les ganes al sexe… no ho dic jo, sembla ser que els psicoterapeutes cada vegada tenen més consultes per la pèrdua d’apetència al sexe… sembla ser, segons enquestes a diferents llocs del planeta que això del sexe va a menys, uns per mandra, altres per l’estrès, altres que la feina els fa perdre el sexe… altres la impotència, el individualisme… Sembla ser que això de la sensualitat va ha menys per la vida que es porta… diuen que la libido abandona a les parelles… per altra banda dona la impressió que el jovent té més sexe que abans, quan érem joves els que ara tenim més de 65 anys, però pel que diuen això ja no és així, potser pel fet que és més fàcil i han començat més joves i ja estan de tornada, no ho sé, jo el que veig és que sinó fos per alguns problemes de salut, els que som més grans, no hem perdut pas les ganes, el problema és que cada parella saben si tenen ganes o si poden o si volen, tot això és més complex del que sembla, però si les noves generacions no tenen sexe i derivat d’això, no tenen fills, no perillen les pensions, no, sinó que ja no i seran…. En una societat més individualista les relacions personals van a menys, que per cert llavors resulta que es venen més aparells sexuals…

Abans ens queixàvem de les prohibicions a que estàvem sotmesos, als “pecats”, als prejudicis, a les pors, al que diran, a la repressió… el que sigui, però després amb la l’alliberament d’idees, les grans llibertats, el trencament dels tabús i en teoria a tenir més informació i coneixements, ens pensàvem que això del sexe era cosa bona, de fet l’home i la dona el que sempre busca és el plaer (hedonista) i el sexe era prioritari. Doncs no, actualment encara és més problemàtic, i en la nostra cultura competitiva sembla que això de la seducció requereix massa esforç i temps….

Diuen els experts que actualment ni a les pel·lícules no funciona el ganxo sexual, ara atrau més la violència, el poder… diuen que el Manga, que cada vegada té més acceptació entre la joventut i atrau més la violència… estem canviant les sensacions i emocions? Per això la relacions de parella cada vegada són més difícils ? (per altra banda de porno n’hi ha per donar i vendre…) cal saber com es fa servir… i si per culpa d’això encara ens tornem més tancats i individualistes malament.

Jo sempre dic que en una època amb moltíssims mitjans de comunicació, les relacions personals són més difícils, més problemàtiques i escasses, i per mi això també té a veure amb les relacions sexuals directament, el sexe pot ser una necessitat, més primària o no, però el nostre instint era clar, i pel que sento a dir, les noves generacions arribaran a prescindir-ne ?

De fet els que som una mica romàntics, pensem en fer l’amor, en el moment que només pensem en fer el sexe, es pot canviar la manera d’enfocar-ho i potser és per l’interès? hem oblidat el saber compartir?

De fet el que penso és que l’ésser humà cada vegada es torna més complex, més intel·ligent no ho sé, però si els especialistes estan detectant aquesta pèrdua de sexualitat i/o sensualitat… i que la libido no funciona, caldrà veure, amb el nostre instint de cercar la felicitat, on és el més sublim? en el sexe? en l’amor real? en els diners? en el poder? potser ho trobarem amb la espiritualitat? o cal imaginar noves sensacions i emocions?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*