Inici Destacats Set alumnes de l’institut vilanoví fan un tastet professional amb el ‘Projecte...

Set alumnes de l’institut vilanoví fan un tastet professional amb el ‘Projecte Morera’

COMPARTIR

Un any més, l’Ajuntament de Vilanova del Camí i l’Institut Pla de les Moreres col·laboren en el tràmit i la gestió del Projecte Morera, adreçat a joves de tercer i quart d’ESO. El projecte els ofereix la possibilitat d’assolir els objectius de l’etapa cursant una sèrie d’hores setmanals fora del centre, concretament en altres institucions o empreses locals, on fan un tastet professional.

Can Muscons va acollir ara fa uns dies la primera trobada dels participants del Projecte Morera d’aquest curs. Set alumnes que van poder conèixer representants de la direcció dels centres escolars, les llars municipals, així com de l’empresa Llobet Regals on faran les pràctiques, així com les responsables municipals.

L’alcaldessa Noemí Trucharte, acompanyada de la regidora Alba Pérez, els va rebre i donar alguns consells respecte al comportament com a treballadores i els va animar a aprofitar aquesta oportunitat que es dona a pocs alumnes.

Es pretén que a través de les pràctiques fora del centre adquireixin certes habilitats socials i aprenguin altres coses que no s’ensenyen als llibres de text. Es considera que fins ara ha resultat una bona fórmula, ja que ha permès tant reduir l’absentisme com motivar els joves, alguns dels quals obtenen un millor rendiment a classe.

Les escoles del municipi que hi participen són: Pompeu Fabra i Marta Mata; un any més, tindran joves ajudant amb les tasques de consergeria.

També hi participen les llars La Baldufa i el Molinet. Les joves que hi van, fan suport amb les necessitats dels infants; ajudar-los a anar al lavabo, jugar amb ells, canviar-los i donar-los suport a l’hora de dinar.

El supermercat Llobet també participa d’aquest projecte, i els joves fan tasques de magatzem, fan provisió als prestatges, ajuden als repartidors…

I per últim, Can Papasseit també acollirà a joves que donaran suport a consergeria en les tasques quotidianes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*