Inici Societat El servei de transport a demanda de l’Alta Segarra suma més de...

El servei de transport a demanda de l’Alta Segarra suma més de 170 usuaris durant els primers mesos

COMPARTIR

Des que el passat 25 de maig va entrar en funcionament, més de 170 persones han utilitzat el servei de transport a demanda de l’Alta Segarra. Així mateix, durant aquests primers mesos s’han dut a terme 129 viatges.

Gran part dels desplaçaments s’han realitzat entre Calaf i Igualada (60%), seguidament dels viatges entre Calaf i la resta de pobles de l’Alta Segarra (30%) i entre Igualada i la resta de localitats de l’Alta Segarra (10%).

Així mateix, la durada mitjana dels trajectes s’ha situat entorn els 20 minuts i la majoria dels viatges s’han reservat amb antelació (90%), davant el 10% que s’han reservat al moment.

El transport a demanda a l’Alta Segarra

El servei està funcionant com una prova pilot amb una durada de sis mesos. La iniciativa es va impulsar des de l’Ajuntament de Calaf i la Mancomunitat de l’Alta Segarra, juntament amb l’empresa Shotl, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i el Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de l’estratègia SmartCatalonia.

Per a fer ús del servei, els usuaris únicament han de descarregar-se l’aplicació Clic.Cat Alta Segarra i reservar un viatge, indicant la parada d’origen i la destinació final.

Els municipis entre els quals es pot viatjar són: Calaf, Sant Martí de Sesgueioles, Pujalt, Prats de Rei, Castellfollit de Riubregós, Calonge de Segarra i Igualada. El servei inclou 64 parades virtuals, de les quals 58 es troben a la zona de l’Alta Segarra i 6 al municipi d’Igualada.

Actualment, l’horari de funcionament és de dilluns a divendres, de 09.00 h a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, i també els dissabtes de 10.00 h a 14.00 h. Els viatges entre municipis de l’Alta Segarra tenen un cost de 3 €, mentre que els desplaçaments entre aquestes localitats i Igualada tenen un preu de 5 €.

FER UN COMENTARI

*