Inici Cartes dels lectors I el semàfor de l’escola Dolors Martí? Segueix sent un risc…

I el semàfor de l’escola Dolors Martí? Segueix sent un risc…

COMPARTIR

Ahir va començar el nou curs escolar i el semàfor segueix igual sense la seguretat que van prometre des del Govern de Marc Castells
On està la càmera de control del semàfor, Foto-Vermell que van prometre?

En quin estat està la instal·lació promesa al març?
Aquestes preguntes les faig jo i no les tindria que fer jo. Me les tindrien que haver donat fa molt temps el Marc Castells.

 

El semàfor de l’Escola Dolors Martí és un risc des de fa molts anys i mai han fet cap acció per solucionar el problema dels vehicles que se’l salten en vermell.

 

Si davant una escola cada dia a cada hora hi han centenars de vehicles que no respecten el semàfor.

 

Li vaig preguntar directament al Marc Castells ,al Ple de l’Ajuntament del febrer , el motiu pel que fa anys que deixa sense seguretat el semàfor. La resposta va ser» que no era veritat» … em va tractar de mentider encara que se’ls ha enviat proves com vídeos i fotos que demostren, el que ja tindrien que saber, que aquell semàfor és un risc.

 

Avui a la una a la sortida del nens de l’Escola un Seat Leon Blanc se l’ha saltat el semàfor com tots. I si estàs més estona  pots veure més cotxes que fan el mateix.

 

A l’endemà del Ple del febrer va sortir publicada a Infoanoia la carta de l’Afa relatant l’últim «miracle» d’un nen que va estar a punt de ser atropellat quan creuava amb el semàfor dels vianants en verd.

 

Després de tot això, al fer-se públic tot  van venir el regidors Carlota Carner de Interior, Miquel Vives de Mobilitat i Patricia Illa d’Educació a l’escola a parlar. A la segona reunió del dia  29 març. van comentar que ja estaven gestionant l’instal·lació del Foto-Vermell al semàfor però que era un procés llarg…

 

El dia 12 d’agost vaig  enviar la pregunta per correu electrònic , com està el tema de la instal·lació de la càmera a tots els implicats, Marc Castells ( als dos correus que té) a la Carlota Carner, al Miquel Vives i a la Patrícia Illa i cap d’ells ha respost.

 

Pel que es veu la pregunta no és important i el tema tampoc.

 

Estem a 6 de setembre i encara no hi ha res instal·lat.

 

Anem a relatar el que costa, econòmicament i amb temps un Foto-Vermell segons una empresa del ram.

 

Un Foto-Vermell té un cost econòmic d’uns 24.000€ d’instal·lació a la que se li ha d’afegir uns poc milers d’euros de manteniment anual.

S’instal·la en uns 7 dies .

No hi ha problemes de stock al mercat , hi han càmeres.

Que fa falta per fer la instal·lació? un punt a uns 15 o 20 metres del semàfor amb connexió a la corrent elèctrica.

 

Una vegada instal·lada la Càmera s’ha de demanar el permís per legalitzar la instal·lació, pel tema protecció de dades , a la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància (CCDVC) . La comissió et dona un mes per fer-ho.

 

Llavors on està el problema, la dificultat??

 

Marc Castells i tots el regidors ja arrosseguen l’exemple de nefasta  gestió de la seguretat a un altre carrer i a una altre una escola.

 

Parlem de la gestió a Passeig i l’escola Mowgli .

Allà al 2019 va morir atropellada al pas de vianants una dona , un pas de vianants que ja porten molts anys denunciant que es un  risc. No van fer res efectiu, van instal·lar unes llumetes 355 dies després. Temps després van atropellar dues nenes  al mateix pas i unes setmanes abans a un iaia i una nena al sortir també de la mateixa  l’escola.

Ara han fet una modificació al Passeig, un gir d’última hora a un projecte ja adjudicat i que van canviar en una setmana una vegada ja anunciat i adjudicat. Han convertit el passeig en un sol carril. Cost de la pintura per fer un sol carril? Uns 4.000€

 

A que s’ha dedicat el Marc castells durant , per exemples , els últims 5 anys? a  gastar 12 milions d’euros a l’Anella Verda deixat aparcat tot el tema de seguretat a la ciutat. Milions que s’ha pogut gastar gràcies al seu soci de Govern el Jordi Cuadras de Igualada som-hi. Un partit que segons ells també els preocupa molt la seguretat…

 

I la gent es pot  preguntar , no hi ha Policia  Local per controlar tot  això? Si, Igualada tindrà ara uns 89 Agents de Policia Local amb un cost anual de 4,5 Milions de euros.

 

I si, fa temps que a vegades  ve un cotxe de Policia amb dos agents  a les entrades i sortides dels alumnes de la Dolors Marti. Estan literalment allà al parking petant la xerrada sense fer res més. Si fa molt fred o molta calor hi ha dies que no surten ni del cotxe. Altres dies estan sota l’ombra de l’arbre.

Estan ells  allà al parking, els cotxes es segueixen saltant el semàfor en vermell. Com si no hi fossin ja que als vehicles mal aparcats allà tampoc els sancionen.

 

Si hi ha un semàfor, pel que es veu, ells no poden actuar i regular el  trànsit i  com que a Igualada no es sanciona cap infracció … els cotxes es segueixen saltant el semàfor en vermell.  He preguntat per Instancia Genèrica a la Regidora de Interior Carlota Carner  el numero de sancions per saltar-se el semàfor i com tot cap resposta. No hi han sancions o hi han dos o tres en un any. No es veu la gestió dels Policies a la ciutat, tan sols es veu als Pressupostos dels que s’emporten 4,5 Milions que surten dels impostos ,de la ciutat amb l’IBI més alt , que paguem entre tots…

 

Comencem un curs amb tot igual, amb el Marc Castells jugant a la ruleta russa amb la seguretat de tots els nens i adults.

 

Fa gràcia que la regidora Patricia Illa , regidora d’educació i Esport, es passa el dia promocionat les càmeres d’intel·ligència artificial que han instal·lat al pavelló de les Comes i que són d’una empresa privada Esportplustv i que no bellugui un dit per instal·lar una càmera que garanteix una seguretat a uns nens que van a l’escola i que han de creuar obligats un semàfor per arribar.

 

El Govern Marc Castells amb tots els seus regidors tan sols es preocupen de tot allò que sigui un tema lúdico/festiu.

 

El semàfor de la Dolors Marti s’utilitza tot el dia , les 24h del dia els 365 dies de l’any tan  per la gent de l’escola com la gent vol creuar per allà.

 

Això no és un problema tants sols de les entrades i sortides dels escolars i és un tema que no tenien que haver deixat refredar els responsables de l’escola i l’AFA .

 

Una vegada que van reconèixer el problema es tenia que haver fer un seguiment més exhaustiu.

 

Carles Aguilera

COMPARTIR

10 COMENTARIS

 1. Moltes gràcies per publicar aquest i els altres escrits que us he enviat.
  Que la gent tingui accés a l’informació que mai comparteix el Govern del Marc Castells i que cadascú sigui lliure d’arribar a una opinió.
  La meva, és que no fan res per la ciutat i menys a nivell de seguretat.
  Transparencia cero….

 2. Sólo le interesa el parque y central y la independencia, igualada es mucho más,una ciudad formada por diferentes barrios con problemas distintos que ya no están al «alcance» del Alcalde,que coste que no tengo nada encontra de los primeros.
  Saludos de un ciudadano de Igualada.

 3. Carles, podries escriure una mica millor, no? Costa seguir el fil del que vas escrivint.
  Sobre el semàfor, tens tota la raó.
  Sobre el passeig, hauries de parlar amb la teva nova socia, Alba Vergés, i que demani soterrar el passeig, per exemple. O ja que ens hi fiquem, que soterrin tots els carrers d’Igualada.

 4. Et dono la raó en que escric molt malament.
  Hi ha molta gent ( ja no més, si no formació acadèmica) que podria fer les queixes, i no ho fan. Jo no tinc formació acadèmica.
  Si del text » mort una dona atropeyada per farta de sejuretat a un pun demunciat fa molls añs» si tant sols ens fixen en el «redactat» i no en els fets denunciats… Tenim dos problemes.

  Jo ja ho he dit Infinitat de vegades, ni milito ni sóc de cap partit. No conec personalment l’Alba. Mai he parlat amb ella.
  Els polítics d’Igualada m’han conegut després de la meva primera visita al Ple. Tots menys el Jordi Cuadras amb el que vaig quedar, em va trucar ell, per parlar del problema del semàfor i els accidents a Igualada.
  Va ser el 16 de setembre del 2020 a la cafeteria davant l’escola Dolors Martí.
  Encara no està sol·lucionat el problema dels semafor. Mai ha sigut una moneda de canvi per aprovar els pressupostos al Castells.

 5. És evident que Igualada té un problema d’incivisme, especialment viari, i que la Policia Local és completament inoperant en aquest tema. Els qui alguna vegada em hagut de tractar amb ells, ho sabem de sobra. Ànims Carles amb les teves denúncies.

  • El problema Josep, es que aquesta deixadeixa suposa in-seguretat, un cost anual directe de 4’5 Milions i uns del IBIS més alts de tota Catalunya per culpa de no recaudar en sancións.
   La gestió del Marc Castells…

 6. Carles pasen olímpicament de tot , potser te escolten durant 15 dies cada 4 anys per assegurar-se la cadira i el sou, al barri de Fàtima veiem cada dia com el cotxes que venen de sesoliveres giren quant està prohibit, ja hem vist accidents i atropellaments al pas cebra , suposso que quan passi una desgracia de veritat actuaran , de res a servit anar s la Policía local o al ajuntament i portar mes de 60 infraccions en una hora en horari escolar.
  Si cobresin el salari bàsic interprofessional me agradaria sapiguer si es farien polítics per devoció jajajajajaj dispenseu el riures , en fi pocs talls de Carretera es veuen per no dir algo mes fort, que els defensors dels contenidors se emprenyarien amb mi. Ja s’ho van montar molt bé amb la llei mordassa.

  • Chus, el problema es que encara que els portis proves del problema, no et fan cas i et tracten de mentider.
   Accidents greus ja han hagut. Dos morts al Passeig Verdaguer el mateix any i la reacció del Marc Castels es gastar en 5 anys 12Milions a l’Anella Verda i cero en seguretat.

   Els impostos dels Igualadins es per la festa i xerinola del Marc Castells

FER UN COMENTARI

*