Inici Destacats Els segons Festivals Alta Segarra acaben amb un miler d’espectadors

Els segons Festivals Alta Segarra acaben amb un miler d’espectadors

COMPARTIR

El passat cap de setmana es va cloure la segona edició dels Festivals Alta Segarra. Va ser a l’entorn de l’església de Sant Valentí, a Sant Martí Sesgueioles, on van tenir lloc els concerts d’Eduard Iniesta, divendres, i els Gossos, dissabte. El festival estiuenc ha tancat la segona edició amb molt bona nota, i és que més de 1.000 persones han gaudit dels concerts proposats que, gràcies a la qualitat dels artistes i dels espais on han tingut lloc, s’han convertit en un gran reclam cultural que se suma a la interessant oferta turística de l’Alta Segarra.

L’església de Sant Valentí es va convertir, de nou, en un espai privilegiat i ple d’encant. Una il·luminació i decoració acurada van fer que els assistents se sentissin privilegiats de viure aquest concerts en un espai tan màgic.

El cap de setmana va començar amb un dels grans referents dels sons mediterranis del nostre país, el guitarrista Eduard Iniesta. Autor d’una música molt personal i destacat multiinstrumentista de corda, aquest músic va estar acompanyar d’un grup format per quatre grans músics catalans escollits per la complicitat artística i personal amb Iniesta. Plegats van aconseguir una sonoritat molt especial, que juntament amb l’entorn, van fer viatjar el centenar d’espectadors presents al concert per imatges sonores captivadores.

Dissabte, el grup Gossos va celebrar el concert més concorregut d’aquesta edició dels Festivals Alta Segarra. 320 persones van acompanyar els manresans en la presentació del seu darrer treball, “Zenit”. Durant el concert, Gossos va saber connectar amb el públic, buscant la seva complicitat i implicació. Gairebé dues hores de música durant les quals van sobresortir els temes d’aquest darrer disc, però sense oblidar les cançons que formen part dels 24 anys de trajectòria del grup que el públic va demanar i corejar intensament.

Balanç de la segona edició

Més enllà de fer una proposta cultural – propostant sis concerts de gran qualitat com són Marina Rossell, Obeses, Bikimel i La Iaia, Eduard Iniesta i Gossos- Àgora Alta Segarra ha aconseguit superar un dels principals objectius d’aquest festival estiuenc com és el de convertir-se en un nou pol d’atracció de visitants foranis cap a diferents espais del territori. La manera és valoritzant i fent atractius aquests espais emblemàtics que enguany han estat el Bosc del Rentador de Calaf, la Torre de la Manresana dels Prats de Rei i l’església de Sant Valentí de Sant Martí de Sesgueioles. A més, el festival s’ha convertit en una bona eina de cohesió de la comarca.

El projecte preveu que cada any el certamen canviï d’ubicació i se celebri en diferents indrets emblemàtics de la comarca. Per això, passat l’estiu, s’iniciaran contactes amb diferents administracions perquè durant l’estiu vinent es pugui celebrar la tercera edició dels Festivals de l’Alta Segarra en nous espais.

Enguany, el vessant musical del festival s’ha maridat amb una proposta gastronòmica en la qual s’oferien tastos amb productes KM0 de primera qualitat regats amb una copa de vi o de cava. A més del Grup Anifalac de Calaf, organitzadora d’aquest tast, Àgora Alta Segarra ha comptat enguany amb la col·laboració de l’Agrupació Cultural Recreativa Sigarra, del Prats de Rei, i la Corriola de Sant Martí Sesgueioles que s’han encarregat d’ambientar els espais amb llums i atractius elements decoratius.

L’entitat organitzadora també ha tingut el suport dels ajuntaments de Calaf, els Prats de Rei i Sant Martí Sesgueioles, així com el de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A més, ha aconseguit comptar amb la implicació i patrocini de 60 empreses del territori que han ajudat a fer realitat aquesta segona edició del festival.

FER UN COMENTARI

*