Inici Destacats La Secretària General de l’Esport es reuneix amb les entitats esportives de...

La Secretària General de l’Esport es reuneix amb les entitats esportives de Montbui i Òdena

COMPARTIR

La Secretària General de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, va reunir-se el passat 29 de març amb les entitats esportives de Santa Margarida de Montbui per explicar la convocatòria de subvencions esportives que s’obrirà pròximament.

Van prendre part en la reunió representants de diferents entitats i clubs esportius del municipi, com ara Club Futbol Sala Montbui, Club Tennis Montbui, Club d’Esports Les Moreres, Top Tennis, Club Handbol Montbui, l’Ass. Bàsquet Mares Montbou, el Club Esportiu Montbui, l’Hoquei Club Montbui, l’UD San Mauro i el Club Petanca Montbui. En representació de l’Ajuntament montbuienc hi va participar el regidor d’Esports i Joventut, Joel Serrano, i també el tècnic municipal Daniel Cristóbal.

Durant l’acte, la Secretària General de l’Esports va poder conèixer les principals inquituts dels dirigents de l’esport montbuienc. Segons Anna Caula, “l’esport és una eina de transformació social. Catalunya està formada per 19.000 entitats esportives. Les institucions han de donar recursos allà on els clubs no poden arribar”. Tanmateix, va afirmar que “la Generalitat no té capacitat per arribar a les 19.000 entitats, però ha d’arribar allà on els municipis no poden fer-ho”.

Pel que fa a les subvencions a activitats emmarcades en el sistema esportiu de Catalunya, Caula va especificar que cobrirà totes les activitats que s’hagin fet des del setembre de 2020 a l’agost de 2021 i que totes les entitats esportives es poden presentar a la convocatòria. L’objectiu principal és invertir en instal·lacions esportives, ja que no s’hi inverteix “des de fa anys”. “Es vol doblar el finançament que hi ha en esports”, va dir.

La Secretària General de l’Esport també es va mostrar interessada pels equips femenins del municipi i va lamentar que l’esport femení ha estat “invisibilitzat durant molt temps”.

En la trobada també hi va assistir el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Josep March, que va assegurar que al municipi “hi ha un gruix de gent que fa esport” i va destacar la tasca del Consell Esportiu de l’Anoia. Així mateix, va lloar l’oferta esportiva que s’ofereix des de les AMPA dels centres educatius montbuiencs.

Visita a Òdena

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, acompanyada de la representant territorial de l’Esport a les comarques centrals, Penedès i Barcelona, Josep Marc, també van ser a Òdena per reunir-se amb l’alcaldessa, Maria Sayavera i trobar-se amb les entitats i clubs del municipi per conèixer la realitat del territori i escoltar de primera mà les necessitats esportives.

L’alcaldessa, Maria Sayavera, va explicar la important tasca que fan les entitats i clubs esportius del municipi, oferint un gran ventall d’activitats, futbol, futbol sala, bàsquet, gimnàstica rítmica, ciclisme, entre altres i va manifestar la necessitat de poder-los continuar oferint espais adients per tal de continuar promocionant la pràctica esportiva.

En aquest sentit, les entitats participants en la trobada van manifestar aquesta manca d’equipament, sobretot d’espai cobert per la realització dels entrenaments així com la falta d’alguna remodelació d’espais i la creació de nous, com vestidors.

Per part de la secretaria general es va exposar que una de les prioritats era atendre els clubs i entitats i que la voluntat del departament era doblar el pressupost per poder ajudar en aquestes necessitats d’equipament i programes.

La trobada va acabar amb una visita al pavelló poliesportiu i camp de futbol on va poder comprovar les necessitats d’infraestructures esportives del municipi tot valorant-les amb les entitats locals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*