Inici Societat Sant Martí Sesgueioles vol compensacions per l’ampliació de l’abocador de Pujalt

Sant Martí Sesgueioles vol compensacions per l’ampliació de l’abocador de Pujalt

COMPARTIR

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles, celebrat aquest dilluns 31 d’agost, ha aprovat una moció sobre la situació actual del Dipòsit controlat de residus no perillosos al paratge de les Mines de la Guàrdia Pilosa de Pujalt.

La moció s’ha aprovat per unanimitat del Ple de l’Ajuntament, i s’ha acordat que els diferents grups municipals treballaran conjuntament per fer-ne front.

La proposició reitera el rebuig de l’Ajuntament a l’ampliació de l’abocador, i en deixa clar el seu posicionament, que manté des del 2007, any que se’n va autoritzar la seva construcció.

Malgrat que l’abocador no es troba al terme municipal de Sant Martí Sesgueioles, l’ajuntament assegura que “el municipi és qui pateix els inconvenients i el trànsit de la carretera que se’n genera”. Per aquest motiu, l’Ajuntament està pendent de reunir-se amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una trobada en la que el govern municipal sol·licitarà compensacions i contraprestacions pel municipi, la millora i pacificació de la carretera BV1001, i disposar d’informació de primera mà sobre les modificacions relacionades amb aquest abocador i sobre la nova llei de residus que es troba en marxa.

Des de l’equip de govern, també s’ha demanat una Comissió de seguiment a l’Ajuntament de Pujalt; i s’ha tornat a demanar a Carreteres de Generalitat, tal com ho va fer el passat 2016, un estudi de pas de camions per la carretera BV1001 i pel camí d’accés a l’abocador. En el seu moment, també es va demanar a l’empresa HERA la millora del camí d’accés a aquest.

Ampliació aprovada per la Generalitat

Malgrat les al·legacions de diferents col·lectius i del govern municipal de Sant Martí per frenar el projecte, la Generalitat de Catalunya ja té signada la resolució definitiva a favor de la modificació substancial de l’abocador, demanada per l’empresa HERA Holding Habitat, Ecologia i Restauración Ambiental, SL, des del passat mes d’abril.

Davant aquesta situació, el govern de Sant Martí Sesgueioles reclama “una compensació pels inconvenients que pugui ocasionar aquesta ampliació als veïns i veïnes de Sant Martí Sesgueioles, com les millores i pacificació de la carretera BV1001 i el camí de la mateixa fins l’abocador” i exigeix a l’Agència Catalana de Residus que faci “una vigilància eficient i estricta de les normes imposades a l’abocador de Pujalt”.

FER UN COMENTARI

*