Inici Cultura Sant Martí Sesgueioles inicia una campanya per recuperar els orígens del municipi

Sant Martí Sesgueioles inicia una campanya per recuperar els orígens del municipi

COMPARTIR

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles fa una crida a tota la població per tal de fer un recull de memòria històrica i aconseguir així aplegar el llegat municipal, amb l’objectiu de conèixer la història del municipi.

En concret, la campanya demana a tothom qui tingui objectes, fotografies, records llunyans, etc. de Sant Martí Sesgueioles, que ho doni a conèixer a l’Ajuntament, per tal de tenir-ne constància. En tot moment, totes les troballes seguiran sent propietat de les persones que les tinguin, doncs des de l’Ajuntament només se’n demana poder-les veure.

Si tens alguna fotografia antiga, record (de llocs, camins, edificis,…), objecte (ceràmica, ossos, peces que creus que poden ser arqueològiques, etc.), pots enviar un correu electrònic a lladosm@sesgueioles.cat per informar-ne, o bé visitant l’Ajuntament de dilluns a divendres, de 8 a 14 hores.

Treball d’investigació patrimonial a través d’un arqueòleg

Des del passat mes de febrer, l’Ajuntament treballa el patrimoni municipal a través d’un arqueòleg municipal.

Per una banda, s’està treballant en l’elaboració d’una base de dades interna del patrimoni municipal, per tal que quedi constància del patrimoni del què es disposa al municipi. En aquest sentit, l’Ajuntament vol crear un arxiu municipal de patrimoni, que ja s’ha començat a treballar amb la digitalització de documents, inventariat i catalogació. Per altra, s’està treballant en la confecció de mapes culturals per a la divulgació patrimonial, a través de la Diputació de Barcelona.

L’arqueòleg de Sant Martí Sesgueioles també s’encarregarà de coordinar l’inici del projecte d’investigació de Vilallonga i del Castell de Vilallonga. Tal com ja es va anunciar, Sant Martí de Sesgueioles estudiarà la recuperació del Castell de Vilallonga, patrimoni medieval sesgueiolenc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*