Inici Societat Sant Esteve mirant als estels a l’Observatori de Pujalt

Sant Esteve mirant als estels a l’Observatori de Pujalt

COMPARTIR

El proper dimarts, dia de Sant Esteve, es celebrarà l’última activitat pública de l’any a l’Observatori de Pujalt. Tot plegat es fa coincidir en la festivitat de Sant Esteve, el dia després de Nadal, i pocs dies després del solstici d’hivern, un fenomen astronòmic que ens indica que l’hemisferi nord aquell dia rebem el mínim d’energia del nostre astre rei, el Sol.

L’activitat començarà a les 17h de la tarda i acabarà al voltant de les 21h de la nit. Al llarg de les 4h hores es tocarà meteorologia i astronomia i és que la descoberta de les estacions va permetre a l’home cultivar la terra i fer-se sedentari.

Per començar és farà una visita a l’Observatori meteorològic on s’explicarà la feina inicial que fa un observador meteorològic. Tot seguit, és farà un recorregut virtual per l’univers, on s’exploraran els planetes del Sistema Solar de molt a prop i altres objectes del voltant de la nostra galàxia. Després d’aquest viatge tant màgic, és farà una breu xerrada sobre els objectes més misteriosos de l’univers i s’explicarà les principals hipòtesis del que podria haver sigut l’estel de Betlem. Per acabar, és farà una observació astronòmica amb telescopis on és farà una explicació del cel que ens envolta. A la mateixa vegada, es fotografiaran objectes molt llunyans amb càmera.

Per aquesta activitat, és necessari reservar, ja que les places són molt limitades. Per tal de reservar, tan sols s’ha d’enviar un whatsapp al telèfon: 636505197. El preu de l’activitat és de 5€ els adults, 3€ els nens entre 7 i 14 anys i gratuït els menors de 7 anys.

Des de l’Observatori de Pujalt es recorda que cal venir ben abrigat. Qui vulgui pot portar-se el sopar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*