Inici Destacats Salvador Illa visita la zona afectada per l’incendi de l’Anoia i ofereix...

Salvador Illa visita la zona afectada per l’incendi de l’Anoia i ofereix el seu suport als municipis

COMPARTIR

El cap de l’oposició i president del grup del Grup Socialistes i Units per Avançar al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha mantingut una jornada de treball a Bellprat amb els alcaldes dels municipis afectats per l’incendi d’aquest estiu a l’Anoia. Acompanyat del diputat de la comarca Jordi Riba; dels també diputats Ramon Espadaler i Rosa Maria Ibarra; del vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, i del subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto, Illa ha ofert suport i ha escoltat les demandes de Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, Santa Coloma de Queralt i Montblanc.

Salvador Illa afirma que “el risc que cal evitar és que una vegada s’ha apagat l’incendi ens oblidem del territori. He volgut escoltar els alcaldes, que m’han traslladat la seva preocupació per la gestió forestal, pels recursos hídrics i per les telecomunicacions. He compromès l’esforç del grup del PSC per treballar en aquests tres assumptes”. Illa afegeix que “vull fer un agraïment a tots els cossos i col·lectius que van participar en l’extinció del foc, també pagesos, voluntaris, alcaldes i administració local”.

El cap de l’oposició explica que “cal un treball conjunt de les administracions, treballar coordinadament i conjuntament per buscar objectius de millora. En aquest sentit, valoro molt positivament l’acord del Consell de Ministres per declarar zona catastròfica on s’han patit incendis, una ajuda més que no ha de ser l’única”.

El subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto, ha explicat l’acord del Consell de Ministres d’aquesta setmana en el qual s’han declarat com a zones catastròfiques les afectades pels incendis d’aquest estiu i de com es tramitaran les ajudes pels municipis. L’ajuda del govern espanyol se suma a l’ajuda d’emergència que va activar la Diputació de Bracelona l’endemà mateix que es donés per controlat l’incendi amb la visita de la seva presidenta Núria Marín i també amb la que està fent el Consell Comarcal de l’Anoia amb la creació d’una oficina tècnica per coordinar la distribució de les mateixes.

FER UN COMENTARI

*