Inici Cinema El Rewind Festival de Vilanova reconeix els millors curtmetratges

El Rewind Festival de Vilanova reconeix els millors curtmetratges

COMPARTIR

El Rewind Festival ha tornat a convertir Vilanova del Camí en ciutat referent per als amants del cinema i en especial dels curtmetratges. L’esdeveniment, creat per Javier Pérez-Vico i Raül Bocache, ha anat creixent i consolidant-se dins el panorama audiovisual del país i des d’aquest any, forma part del Catalunya Film Festival. Aquest dissabte el lliurament de premis de la tercera edició d’aquest festival vilanoví ha aplegat talent i creativitat fins i tot de l’altra banda de l’Atlàntic.

Un dels títols més premiats de la nit va ser “Marcianos de Marte” de Fernando Trullols que partia amb 5 nominacions i va endur-se els premis al millor curt de la Secció Oficial; el de millor Fotografia, millor Actor, i millor Guió.

El director Fernando Trullols va assistir a la gala, juntament al productor i coguionista Arturo Méndiz, el director de Fotografia, Albert Pascual, i també Daniel Villanueva director de l’Escola de Cinema de Reus d’on surt tot aquest talent que fins i tot ha arribat enguany, als Òscars amb el curtmetratge “Timecode”. L’actor Miki Esparbé va enviar un vídeo d’agraïment que es va projectar també a la gala.

La cerimònia de lliurament de premis, conduïda pel locutor de Ràdio Flaixbac Andreu Presas, i amenitzada pel grup The Crossroads, va comptar amb la presència de l’estrella Íngrid Rubio, guanyadora del premi a la millor actriu pel seu paper a “Yerbabuena” i de la directora d’aquest reconegut curtmetratge, Estefanía Cortés, que va recollir el premi a la millor direcció. Yerbabuena era, juntament amb Marcianos de Marte, els més nominats al Festival. El curt de Estefanía Cortés estava nominat en cinc categories de les quals dues van acabar en premi, com dèiem, a la millor actriu i millor direcció.

La popular actriu catalana, Íngrid Rubio va ser també l’encarregada de lliurar el premi al millor curtmetratge, que va ser al final per Marcianos de Marte, el curtmetratge més guardonat de la nit.

Una altra de les destacades de la nit va ser Karla Campuzano guanyadora amb Anubis del Premi al millor curtmetratge de la nova categoria creada aquest any: Al Otro lado del Atlántico.

Aquest any, el Rewind Festival ha fet el salt al panorama ineternacional i també va premiar el millor curt de parla estrangera que va ser per a “The enemy” de la nord americana Ambre-India Bourdon, que va estar present a la cerimònia a través de les noves tecnologies.

El premi a la millor Òpera Prima va ser per a “Como yo te amo”, de Fernando García-Ruiz Rubio, que va recollir en el seu nom Anna Alea, de la distribuïdora YAQ a Barcelona. El curt, ha estat seleccionat en 54 festivals tant nacionals com internacionals i ja acumula 22 premis.

Pel que fa al premi del millor curt d’animació, el guanyador va ser per a “Roger” de Sònia Cendón, Sara Esteban, Arnau Gòdia, Ingrid Masarnau i Martí Muntañola. Una història de vuit minuts sobre la història d’un actor que pateix un accident i queda fora de la gravació.

La menció especial del Jurat va ser per “A prueba” de Pablo de Aramburu mentre que el premi del premi del públic se’l va endur “17 años juntos”, de Javier Fresser, el director de pel·lícules com “El milagro de P.Tinto” o “La gran aventura de Mortadelo i Filemón”

Noemí Trucharte agraeix als organitzadors la promoció internacional de Vilanova

rewind marçCan Papasseit va acollir per tercer any, la cerimònia de lliurament de premis del Rewind Festival, el festival de curtmetratges de Vilanova del Camí. Novament la sala va lluir plena de gom a gom amb presència de pràcticament tot el consistori vilanoví, i dels regidors de Cultura de Santa Margarida de Montbui i Igualada, Montserrat Carricondo i Pere Camps, respectivament.

L’Alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte va destacar durant la seva intervenció la importància del cinema i de la creació audiovisual i va mostrar-se orgullosa d’acollir a Vilanova del Camí una iniciativa com el Rewind, “que porta el nom del municipi arreu del món, perquè aquest any ha fet el salt a l’altra banda de l’Atlàntic”, va dir. També va tenir paraules d’agraïment per als organitzadors de l’esdeveniment, Javier Pérez-Vico i Raül Bocache.

Trucharte va ser l’encarregada de lliurar el premi a la millor Òpera Prima, un guardó que es va endur el primer treball de Pablo de Aramburu, “A prueba”

La tercera Tinent d’Alcaldessa i regidora de Cultura, Imma González, també va sortir a l’escenari per al lliurament del premi al Millor Curt de Parla Estrangera, una de les novetats del Festival d’enguany. La regidora va aprofitar per reconèixer el treball de +QCine i l’esforç de l’Ajuntament, que contribueix econòmicament en “un esdeveniment que es fa possible gràcies a l’aportació de tots els vilanovins”

Premis Nova al talent de l’Institut vilanoví i de l’escola Gaspar Camps d’Igualada

Rewind Festival premi institutEls Premis Nova, que engloben els microcurts de la Secció Paral·lela i les tres categories dels Premis Joves Promeses, van premiar el talent i la creativitat dels joves en aquesta tercera edició del Rewind.

Pel que fa a la Secció Paral·lela, el premi al Millor Microcurt va ser per a “Incomming Call” de Daniel Hernández i Juan Ramon Robles que expliquen -en menys de dos minuts- una història d’intriga amb un gir inesperat.

Els curts Solitud i La llegenda de la venjança, de l’Institut Pla de les Moreres estaven nominats al premi Centres d’Ensenyament de la Secció Joves Promeses, competint amb altres dos curts de l’institut gallec, As Barxas. Finalment el premi se’l van endur els vilanovins amb “Solitud”, un relat sobre les diverses formes de sentir i patir la soledat.

Dins la mateixa secció però a la categoria reservada a l’escola d’Arts Gaspar Camps d’Igualada, el curt guanyador va ser Así porque sí, de Pol Figueras. Una història que mostrava les discrepàncies i desavinences quotidianes, amb les persones amb qui convius, i que sovint no tenen cap base ni motiu.

L’escola Gaspar Camps va ser doblement guardonada a la gala dels Rewind, perquè també va guanyar el premi Amateur de la Secció Joves Promeses, amb “La teoria del caos”, de l’igualadí Xavi Carol.

Recta final del festival

Les activitats del Rewind Festival continuen aquest dimarts a les 20:00 amb la projecció a l’Ateneu Cinema d’Igualada dels curts de parla estrangers a competició i fora de concurs. Dissabte, durant tot el matí, es faran projeccions de curts de diferents categories a Can Papasseit, i diumenge es tancarà el tercer Rewind amb la projecció dels curts guanyadors i la Rua Star Wars Catalunya pels carrers del municipi. El detall de la programació es pot consultar a http://www.rewindfestival.es.

FER UN COMENTARI

*