Inici Cartes dels lectors Reunió en defensa de la sanitat pública

Reunió en defensa de la sanitat pública

COMPARTIR

El passat dia 4 de Maig es va celebrar una reunió a l’espai «La vinícola» de Santa Margarida de Montbui, convocada per la plataforma «Montbui per una sanitat digna» en la que es va tractar el tema de la situació de l’assistència sanitària a la comarca de l’Anoia i en concret a la Conca d’Òdena.

A aquesta reunió van assistir representants de diferents entitats i organitzacions (AAVV, AFAs, Sindicats, partits polítics, associacions de gent gran i persones a títol particular).

Entre tots i totes vam constatar les deficiències que pateix el sistema sanitari a la Conca ja que encara no s’han recuperat els serveis que es van tancar amb la pandèmia.

En alguns CAPs continuen sense recuperar el servei de pediatria, com es el cas de Santa Margarida de Montbui, que va ser el motiu pel que es van començar a mobilitzar algunes mares, arribant a aconseguir més de 2.000 signatures que van fer arribar al Parlament de Catalunya després de mantenir una reunió al mateix Parlament amb representants dels partits polítics.

També es van posar de manifest  les deficiències que pateixen els diferents serveis a l’Hospital Universitari d’Igualada, que comporta molt patiment a les persones usuàries així com al personal sanitari i d’altres serveis.

Es per tot això que en la reunió es va veure la necessitat de constituir una plataforma amplia que a nivell de Conca treballi per recuperar els serveis perduts i  millorar l’assistència sanitària en tots els àmbits, donant prioritat en la reivindicació a la recuperació del servei de pediatria en els diferents municipis ja que ara aquest servei està centralitzat a Vilanova del Camí, amb el perjudici que això representa per les famílies d’altres municipis i que com en el cas de Santa Margarida de Montbui, obliga a disposar de vehicle propi o fer aquest viatge en transport públic, que a més de la despesa econòmica que representa hem de sumar el temps en el desplaçament.

El dia 25 de maig ens tornarem a trobar amb la intenció de fer més ampli el grup, pel que animem a la població a participar. Recollirem les propostes de les accions a dur a terme i formalitzarem la creació de la plataforma en defensa d’una sanitat pública de qualitat.

Per contactar montbuiporunasanidaddigna@gmail.com

Montbui per una sanitat digna

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*