Inici Destacats La residència Pare Vilaseca tindrà més d’un centenar de plaques fotovoltaiques

La residència Pare Vilaseca tindrà més d’un centenar de plaques fotovoltaiques

COMPARTIR

El Consorci Sociosanitari d’Igualada instal·larà durant les properes setmanes 118 plaques fotovoltaiques a la coberta nord de la Residència Pare Vilaseca. Es tracta d’una instal·lació d’autoconsum que suposarà una mitjana d’estalvi anual de 7.989,4€ en els costos energètics de l’equipament i suposarà una reducció de l’emissió de 21,51 tones de CO2.

El president del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que aquesta nova instal·lació segueix l’aposta d’ubicar instal·lacions fotovoltaiques a les cobertes dels edificis i equipaments públics.

Castells ha explicat que Igualada, recentment, ho ha fet l’escola Emili Vallès i al poliesportiu de les Comes on, a banda de la funció de generació d’energia verda i sostenible, la instal·lació compleix també la funció didàctica de mostrar als usuaris dels equipaments el funcionament i utilitat d’aquestes instal·lacions com ha explicat l’alcalde.

Castells també ha avançat que properament també s’instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta de la nau de la Brigada Municipal que des de ja fa temps ha iniciat la transformació cap a la utilització de vehicles elèctrics.

La instal·lació fotovoltaica de la Residència Pare Vilaseca tindrà un cost de 37.854,05 € que quedarà amortitzat en 4’7 anys.

FER UN COMENTARI

*