Inici Política Relleu oficial a l’alcaldia de Santa Maria de Miralles després de la...

Relleu oficial a l’alcaldia de Santa Maria de Miralles després de la dimissió de Josep Maria Torrens

COMPARTIR

[swf object]L’Ajuntament de Santa Maria de Miralles ha convocat aquest dijous al vespre un ple extraordinari per ratificar el nou alcalde del municipi, després que Josep Maria Torrens -imputat en el ‘cas Petromiralles’- presentés la seva renuncia la setmana passada. El fins ara primer tinent d’alcalde, Pere Argelich, ha estat escollit nou batlle per unanimitat. Tanmateix, Torrens, que encara manté l’acta de regidor, no ha assistit al ple i, per tant, la votació s’ha fet amb quatre dels cinc regidors. El nou alcalde ha volgut deixar clar que «des de l’Ajuntament donem tot el [Img #8688]suport a Torrens i personalment també». «Vam intentar que no dimitís però la realitat és molt tossuda», ha afegit.

El 3 de juliol Josep Maria Torrens va presentar la seva renúncia com a alcalde de Santa Maria de Miralles, dies després de ser detingut per un presumpte frau fiscal de l’IVA en el sector dels hidrocarburs. El jutge Eloy Velasco va deixar-lo en llibertat amb càrrecs el passat 26 de juny després de prendre-li declaració i imputar-lo pels delictes de blanqueig [Img #8689]de capitals, frau fiscal de més de 100 milions d’euros, maquinació per alterar el preu de les coses i falsedat.

L’Ajuntament de Santa Maria de Miralles ha convocat un ple extraordinari aquest dijous al vespre per ratificar el fins ara tinent d’alcalde, Pere Argelich, com a nou batlle del municipi. Tot i que Torrens ha decidit mantenir la seva acta de regidor per CiU, aquest dijous no ha assistit al ple i, per tant, la votació s’ha fet amb quatre dels cinc regidors que composen el consistori. Tanmateix, un cop acabada la sessió, Torrens ha acudit a l’Ajuntament per assistir a una reunió a porta tancada.

En el seu discurs d’investidura, Argelich ha expressat que agafa el càrrec amb alegria però també «amb tristesa per haver de substituir el meu company i molt bon amic». El nou batlle ha explicat que des de l’equip de govern van intentar que Torrens no dimitís «però la realitat és molt tossuda i va dir que no, que volia deixar de ser alcalde per motius personals i que no hi havia marxa enrere».

Argelich ha manifestat que el poble viu amb «expectativa» l’evolució del ‘cas Petromiralles’. «Quan el vaig poder trucar i el primer que em va dir és que deixava l’alcaldia em vaig posar molt nerviós, vaig passar dos dies sense dormir», ha expressat. El nou batlle ha volgut donar tot el seu suport al director general de Petromiralles, tant personal com també de l’Ajuntament.

D’altra banda, Argelich ha mostrat la seva preocupació per l’afectació que pot tenir la imputació de Josep Maria Torrens en els llocs de treball de l’empresa. Segons ell, «es tracta d’una empresa molt emblemàtica del municipi, de la comarca i també de tot Catalunya i si plegués es notaria molt». «Al poble tots volem saber què ha passat, tot i que no sé si se sabrà tot. Suposo que la justícia funciona bé», ha afegit.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*