Inici Destacats Reconeixement a la trajectòria d’empreses anoienques

Reconeixement a la trajectòria d’empreses anoienques

COMPARTIR

La Casa Llotja de Mar de Barcelona s’ha tornat a vestir de gala per homenatjar les empreses que aquest any fan un aniversari emblemàtic (50, 75, 100, 125, 150, 175 i 375 anys). El marc ha estat el tradicional Dia de la Cambra, que enguany ja arriba a la seva vintena edició i que ha atorgat el guardó commemoratiu a un total de 113 empreses de la demarcació de Barcelona en reconeixement al seu esforç i consolidació en el temps.

En aquesta ocasió hi destaquen com a empreses amb més trajectòria: l’empresa Sagalés (375); l’Hotel Sant Agustí i Cal Perico- Merceria Vidal, totes dues amb 175 anys; Rovira Hermanos i l’Hotel Suizo de 150 anys i amb 125, la Cistelleria Casa Canals i la Llar Bressol del nen Jesús.

Cal Perico ha rebut un reconeixement pels seus 175 anys d’història

A l’Anoia s’ha guardonat, precisament, Cal Perico- Merceria Vidal (Igualada) pels seus 175 anys; Embotits Mallart (La Llacuna) pels seus 100 anys; i Cerámica Piera (Els Hostalets de Pierola), SL; Cerámicas Calaf, SA (Calaf); i Géneros de Punto Juper, SL (Odena); pels seu 50è aniversari.

El president de la Cambra, Miquel Valls, ha destacat que “el teixit empresarial català està basat en la tradició, però també en la innovació i les ganes de millorar, peces clau en les empreses que avui guardonem”. Valls ha parlat del pes de les empreses familiars en l’economia catalana, tant pel que fa al volum de negoci com en la generació de llocs de treball.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha remarcat la bona evolució de l’economia catalana en els darrers trimestres i ha apuntat a les empreses com les principals responsables, “són mèrit vostre les dades econòmiques que ens acompanyen els últims anys”, els ha dit.

El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha repassat l’origen de les cambres de comerç i les ha situat com a actors principals i necessaris per al desenvolupament econòmic i social del país.

L’acte ha comptat amb la intervenció del president de Saba Aparcamientos, Salvador Alemany, que celebra el 50è aniversari i el director general de l’Empresa Sagalés, Ramon Sagalés, que celebra el 375è aniversari. Tots dos han coincidit en destacar la capacitat de les empreses catalanes per adaptar-se als nous temps i a les diferents realitats econòmiques que els va tocant viure.

FER UN COMENTARI

*