Inici Política Rafa Moya: “No pot ser que les polítiques de gènere siguin la...

Rafa Moya: “No pot ser que les polítiques de gènere siguin la última de les prioritats de l´Ajuntament”

COMPARTIR

La diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Mar García Puig, ha acompanyat aquesta tarda a la candidatura d’Igualada en Comú Podem. Per García Puig “les dones som les que tenim la clau amb el nostre vot per transformar la ciutat i fer-la més vivible i saludable”. Els governs de dretes governen “en contra de les dones” i ha recordat totes les ocasions en les que la dreta i l’extrema dreta han votat en contra al Congrés dels Diputats a lleis que eren un pas endavant per a les dones i per la garantia dels seus drets sexuals i reproductius.

Igualada en Comú Podem proposa crear la Regidoria de Feminismes i dels Drets LGTBI+, amb un pressupost del 3% per impulsar polítiques públiques amb perspectiva de gènere i LGTBI+ per transformar la ciutat. Per Rafa Moya “les polítiques de gènere son una prioritat” i tenen com a objectiu “convertir Igualada en una ciutat feminista, diversa, on ningú se senti exclosa, una ciutat per poder viure en llibertat”.

Entre les propostes destaquen implementar mesures d’educació afectivo-sexual en totes les etapes vitals. Estendre els punts liles a tots els locals d’oci nocturn. Augmentar les places d’urgència per a les dones, infants i adolescents en situacions violència masclista. Impulsar un Pla de seguretat i d´urbanisme amb perspectiva de gènere. Ampliar i reforçar el Servei d’atenció i informació per a persones LGTBI+ per evitar qualsevol atac o discriminació. Garantir que tots els centres educatius siguin espais segurs i lliures de qualsevol mena de discriminació o violència. Fomentar les polítiques actives d’Ocupació per a dones, joves i persones amb diversitat funcional. Mesures de suport a les mares i reivindicar i visibilitzar les aportacions de les dones i persones LGTBI+ en la història i en l´actualitat com a motor de canvi de la ciutat.

FER UN COMENTARI

*