Inici Destacats El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de Calaf passa a ser...

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de Calaf passa a ser de pagament

COMPARTIR

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de Calaf, ubicat a la plaça dels Arbres, ha passat a ser de pagament aquest mes de gener. El cost de carregar els vehicles amb motor elèctric serà de 0,59€/kWh. Considerant la recàrrega mitjana, de 12,8 kWh, el cost de carregar el vehicle serà de 7,50€.

Amb l’inici del nou any, i tenint en compte que durant gairebé un any el seu ús ha estat gratuït per tal de promocionar l’ús del vehicle elèctric i donar-lo a conèixer, l’equip de Govern va prendre la decisió de cobrar el servei de recàrrega de vehicles, tal com estan fent altres municipis. De no fer-ho, des de l’ajuntament s’ha estimat que per l’any 2022 el cost podria arribar als 10.000 euros.

Per calcular el cost per kWh, l’Ajuntament va tenir en compte les següents despeses: principalment el cost de l’electricitat (tant el terme de consum com de potència), però també el cost de manteniment del punt de recàrrega i de la plataforma de cobrament. Aquests costos s’hauran de revisar periòdicament tenint en compte l’evolució del cost de l’electricitat com també l’ús del carregador.

Aquesta mesura va ser aprovada al Ple del mes de novembre, en el qual es van aprovar les modificacions de les ordenances fiscals per l’exercici actual.

El punt de recàrrega va entrar en funcionament el passat mes de febrer i ha donat servei de forma gratuïta des d’aleshores. Durant tot aquest temps, les gairebé 400 persones que n’han fet ús hi han realitzat pràcticament 1.300 recàrregues.

1 COMENTARI

  1. Hay una cisa que no llego a entender…
    Porque hay sitios de recarga gratuitos y yo debo pagar la gasolina???
    El que quiera un electrico, que se lo mantenga, no te digo.

FER UN COMENTARI

*