Inici Destacats Es publica el relat autobiogràfic de l’advocat igualadí Josep Morera Mestre

Es publica el relat autobiogràfic de l’advocat igualadí Josep Morera Mestre

COMPARTIR

L’Associació Revista d’Igualada ha editat el llibre «Del meu record» de Josep Morera Mestre. Es tracta del relat autobiogràfic de l’advocat Josep Morera Mestre, des dels seus orígens fins al principi de la Guerra Civil. Ens parla d’ell, del seu dia a dia quotidià i també de la Igualada de fa cent anys.

Antoni Dalmau i Ribalta havia deixat preparada la versió d’aquest manuscrit juntament amb una interessant introducció que inicia amb aquestes paraules: «Josep Morera Mestre és, sens cap mena de dubte, una de les personalitats més atractives de la Igualada del tombant de segle XIX-XX. D’una banda, per la seva condició d’advocat reconegut, sens dubte el més prestigiós del seu temps i el més actiu en tota mena d’entitats ciutadanes; d’altra banda, per la seva presència en el món associatiu igualadí, on va ocupar llocs diversos de notable responsabilitat; i, finalment, per la seva activitat política com a principal dirigent del regionalisme català a Igualada, que el va portar a ser diverses vegades regidor municipal».

D’aquesta manera, en un to col·loquial i amb sentit de l’humor, hi descobrirem l’ambient de la ciutat des del record en primera persona de Morera: el col·legi dels escolapis, quan feia d’escolà, els anys de la Universitat, les vacances d’estiu, el seu casament, les experiències de quan va ser regidor i president de l’Ateneu, les festes, els viatges a Mallorca i a Madrid, l’epidèmia de grip, etc.

També coneixerem alguns amics que el van acompanyar en el seu periple vital, noms encara ben vius en la història local, com els de Pere Borràs Estruch, el pare Mariano, Joan Serra Constansó, Francesc de P. Jordana, Joan Bas i Jordi, Ròmul Gavarró, Ramon Franquesa, Joan Llansana, Justí Vilaró, Josep Ortínez, Lluís Riba Ferrer, Marcel·lí Valls, l’Ollé de la Guàrdia i d’altres. Els descendents de tots aquests personatges potser s’assabentaran d’anècdotes que desconeixien…

Aquesta obra es presentarà el dia 11 de maig, dijous, a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia de la plaça del Rei. L’acte és obert a tothom i hi participaran: Marta Vives, directora de l’Arxiu, Josep M. Solà, president de l’Associació Revista d’Igualada i Josep Morera Sandiumenge, besnét de l’autor.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*