Inici Destacats El PSC guanya les eleccions al Parlament a la comarca de l’Anoia

El PSC guanya les eleccions al Parlament a la comarca de l’Anoia

COMPARTIR

El PSC de Salvador Illa s’ha convertit en el partit guanyador de les eleccions al Parlament de Catalunya a la comarca de l’Anoia. Els socialistes havien estat la segona força a les darreres eleccions catalanes, celebrades en plena pandèmia. En aquella ocasió, Junts va ser la força més votada amb només 300 vots d’avantatge sobre el PSC.

En aquesta ocasió la distància s’eixampla a favor dels socialistes, que treuen gairebé un miler de vots més. Ara bé. La distribució de les victòries és irregular. Junts guanya a Igualada i a 24 municipis més, els menys poblats.

El PSC ha estat el partit més votat a Montbui, Òdena, Vilanova del Camí, la Torre de Claramunt, Cabrera d’Anoia, Capellades, Masquefa i Piera.

Els grans daminificats a la comarca, com a la resta del país, han estat Esquerra i la CUP. Els republicans perden prop de 3.000 vots respecte la darrera convocatòria al Parlament, mentre la CUP ha perdut gairebé un miler de vots.

Junts+ guanya a Igualada

Amb una participació sensiblement superior a la de fa tres anys, un 3%, a Igualada Junts+ és el partit guanyador, millorant amb prop d’un miler de vots el resultat de les eleccions de 2021. El PSC també creix més d’un miler de vots respecte les darreres eleccions. Qui es deixa més d’un miler de vots és Esquerra i la CUP, que perd més de 300 vots després de les darreres eleccions.

El PSC ha millorat resultat en dos dels seus feus tradicionals en aquestes eleccions, Montbui i Vilanova. En aquests municipis, Vox ha estat la segona força més votada, amb millora dels resultats de Junts+ i PP.

Jordi Riba repetirà com a diputat

Els resultats del PSC permeten que l’igualadí Jordi Riba -que ocupa el número 13 de la llista per Barcelona- formi part del Parlament de Catalunya que s’ha de constituir a partir del resultat d’aquestes eleccions. Riba ja ha estat diputat durant la darrera legislatura.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*