Inici Destacats El PSC d’Òdena reclama servei de pediatria a cada municipi de la...

El PSC d’Òdena reclama servei de pediatria a cada municipi de la Conca

COMPARTIR

El PSC d’Òdena s’ha mostrat en desacord amb l’anunci de mantenir concentrat el servei de pediatria de la Conca d’Òdena en un sol centre d’atenció primària. Ara està ubicat a Vilanova del Camí, però es traslladarà a un nou espai que s’ubicarà al costat del CAP Igualada Urbà.

Per als socialistes odenencs, “aquesta decisió torna a posar de manifest que, lluny de la retòrica de les municipals, l’alcalde d’Igualada imposa la seva visió estreta de ciutat. Ara ja no parla de fer una ciutat única de la Conca d’Òdena, decideix fer un equipament de salut, molt important, on era l’aparcament de l’Edifici 092, malgrat que no és el lloc més adequat i té limitacions d’espai”.

Des d’Òdena Progrés exigeixen que “hi hagi un servei de Pediatria a tots els municipis”, tal com també demana la plataforma “Montbui per una sanitat digna”. I que també en el cas d’Òdena, disposin de consultoris mèdics dependents de Salut.

Lamenten que l’acord “és una demostració clara d’incapacitat i de manca d’ambició per a la Conca. A sobre de no ser capaços de fer un equipament de pediatria per a cada municipi, cosa que de fet, ja existia, el Departament de Salut del govern de la Generalitat més inepte de la història, burxat per l’ajuntament d’Igualada, treu aparcament d’un punt de concentració d’equipaments públics i, en barracots prefabricats, farà 6 consultoris de pediatria per a tota la Conca d’Òdena. Una decisió que no s’entén i que queda molt lluny del que la gent demana al carrer”.

Davant d’aquesta incompetència, Oriol Almirón, portaveu del Grup Municipal d’Òdena Progrés, demana que “si no es pot tenir un servei de pediatria de proximitat, com el que ja teníem, no cal malbaratar espai en una ciutat que ja no hi cap en si mateixa i menys per a oferir un servei per a tota la Conca d’Òdena, que té espai de sobres per fer la ciutat gran de la que parlava el Marc Castells en campanya.”

Actualment a Vilanova del Camí ja es disposa de servei de Pediatria, “amb bones instal·lacions, a peu de l’Estació, a tocar de la C-244 i amb bon aparcament. I a menys de 800 m de la nova ubicació proposada”.

En aquest sentit, Almirón critica que, “dir una cosa i fer la contraria no ajuda gens a la credibilitat de la classe política. No es pot parlar de ciutat única i fer quelcom tan impresentable de la ma del Govern de la Generalitat.”

Així mateix, des d’Òdena Progrés es recorda que el govern municipal d’Igualada “massa sovint fa servir la resta de municipis de la Conca, com si fossin el pati del darrere: pels polígons, hortes solars i sortir a caminar. Però quan es tracta de serveis a les persones, ubica els equipament al terme d’Igualada, tant si hi caben com si no. Ara resta conèixer el posicionament del nostre govern municipal, del mateix color que el govern de la Generalitat, i que trenquin aquest silenci còmplice”.

Finalment, Oriol Almirón ha recordat que “Òdena ja va oferir al Departament de Salut sòl d’equipaments, a 1000m d’on es volen fer els barracots per a pediatria, per a fer el Dispensari Anoia Rural i encara esperem resposta. Que no ens parlin mai més de ciutat única…. no els creurem.”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*