Inici Destacats El PSC denuncia que el pressupost de la Generalitat redueix un 64%...

El PSC denuncia que el pressupost de la Generalitat redueix un 64% l’inversió respecte el 2010 a l’àmbit Penedès

COMPARTIR

Per als socialistes de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia “el pressupost 2020 presentat pel govern de la Generalitat de Junts i ERC redueix dràsticament la inversió en comparació amb el pressupost 2010 del govern progressista” i asseguren que “no n’hi ha prou amb parlar del Penedès, sinó que s’ha de traduir en més inversió per al territori”.

Representants socialistes de l’àmbit Penedès han explicat en roda de premsa que la proposta de pressupost 2020 de la Generalitat de Catalunya que ha presentat el vicepresident Aragonès contempla una inversió d’uns 37 milions d’euros per a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, mentre que en el pressupost de fa 10 anys (2010) amb un govern progressista, el pressupost era de més de 102 milions d’euros. Això significa una reducció del 64% d’inversió al territori.

Per part dels representants socialistes de l’Anoia, la inversió en infraestructures és cabdal. Els eixos viaris que comuniquen amb Barcelona, el Baix Llobregat i el Penedès necessiten actuacions urgents per tal de garantir la seguretat, la connexió territorial, el transport públic i el desenvolupament econòmic” i han recordat “el nivell d’inversió en carreteres és ínfim. A l’Anoia, per exemple, “la carretera B-224 acumula desenes d’accidents anuals i la carretera C-15 espera un canvi que no està plasmat als pressupostos. La connexió en bus per l’A2 no garanteix una bona connexió sostenible amb Barcelona i el Baix Llobregat si no es preveu el carril Bus VAO a la B23.”

Per als socialistes de la federació Alt Penedès-Garraf, “fer Penedès és també generar oportunitats pel territori i comprometre inversions a través dels pressupostos de la Generalitat” i han lamentat que “la defensa del Penedès a vegades es quedi en les paraules, mentre no es posa suficient atenció per part del govern de Junts i ERC a les inversions pressupostàries de la Generalitat, que al cap i a la fi es tradueixen en dèficit d’inversions en aspectes de mobilitat, infraestructures, sanitat, peatges,…”. Des del Garraf han posat èmfasi en què “el Garraf és la quarta comarca en inversió per habitant per la cua en aquesta proposta de pressupost”.

Per als representants socialistes al Baix Penedès, que també han denunciat que son la darrera comarca en inversió per habitant en la proposta de pressupost de la Generalitat, “les comarques de l’àmbit Penedès som al centre geogràfic entre Barcelona i Tarragona, i al centre de la Catalunya que s’omple, amb unes previsions de creixement demogràfic per damunt de la mitjana catalana. En aquestes circumstàncies, per garantir un desenvolupament sostenible, és necessari l’increment dels recursos dels serveis bàsics d’educació, sanitat i seguretat, projectes d’impuls industrial, polítiques d’accés a l’habitatge i millorar la mobilitat intra-comarques i amb les àrees metropolitanes.”

 

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*