Inici Destacats Prova pilot per reactivar el comerç local a municipis de l’Anoia

Prova pilot per reactivar el comerç local a municipis de l’Anoia

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia vol acompanyar i donar suport als ajuntaments dels municipis de fins a 5.500 habitants de la comarca de l’Anoia que tenen interès per recolzar i reactivar el comerç local, dissenyant i posant en marxa fins a 5 iniciatives com a proves pilot de suport i reforç del comerç rural de l’Anoia.

El primer pas consisteix en la identificació, contacte i selecció dels municipis participants. Per mitjà d’un qüestionari, els ajuntaments que tinguin alguna idea en relació amb la reactivació del comerç local podran presentar la seva proposta, i se n’escolliran fins a 5 d’acord amb els objectius del projecte. Tot seguit, es conceptualitzaran i dissenyaran les proves pilot de suport al comerç rural i la darrera fase serà la implementació i posada en marxa de les proves pilots aquest any 2024.

Reactivar, revitalitzar i estimular el comerç de proximitat dels petits municipis de l’Anoia, reconeixent el paper essencial que aquest sector té en la dinamització econòmica i social de la comarca, són els impactes esperats d’aquest projecte. A més, es pretén sistematitzar el procediment d’implementació de les estratègies per tal que siguin transferibles a altres municipis, contribuint així a la sostenibilitat i pervivència del comerç rural de l’Anoia.

Aquest projecte es basa en la “Diagnosi i identificació d’estratègies pel futur del comerç rural de l’Anoia”, realitzada l’any 2023, que va proporcionar una radiografia detallada de la realitat comercial dels municipis rurals de la comarca i de la qual se’n desprenen dos objectius principals:

  • Garantir el comerç com un servei bàsic: assegurar que els comerços de proximitat continuïn oferint serveis essencials a la població que viu als municipis rurals.
  • Contribuir a la viabilitat i pervivència dels comerços existents: dotar els comerços de les eines necessàries per millorar la seva competitivitat i contribuir en la seva continuïtat.

Per assolir aquests objectius, es van definir 12 estratègies algunes de les quals seran testades en els cinc municipis seleccionats per realitzar-hi les  proves pilot, amb l’objectiu de poder replicar els casos d’èxit a altres municipis amb característiques similars.

Per participar en aquest projecte cal contestar el següent formulari per explicar els projectes que es volen impulsar des dels ajuntaments: https://ja.cat/nohGs. La data límit per recollir propostes és el 19 de juliol de 2024.

Aquesta és una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia, que compta amb el suport tècnic de la cooperativa Raiels SCCL i el finançament de la Diputació de Barcelona i el CCAM.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*