Inici Cartes dels lectors A prop d’un moment històric

A prop d’un moment històric

COMPARTIR

Josep Castelltort Panadés – ANC Anoia

L’Assemblea General de l’ANC ha estat un moment històric, no per l’assemblea mateixa en sí, sinó com inici d’una etapa que és, indubtablement històrica. No passa cada setmana que s’encari l’etapa decissiva d’un poble cap a la independència.

L’Assemblea ha estat un moment important perquè hi han confluit en un mateix punt, en un mateix moment, unes línies diferents.

1. La línia històrica de l’ANC. El president Puigdemont, en aquest mateix acte, va remarcar que l’ANC ha protagonitzat la seqüència de manifestacions més multitudinàries que s’ha vist mai, a escala mundial. Això sol ja és un fet d’una gran importància. La sequència de cinc manifestacions del 2012 al 2016 és un procés social i polític de dimensió mundial. Un poble s’organitza per sortir ordenadament i pacífica al carrer per fer saber a la comunitat internacional, a Espanya i tots els catalans, que volem fer un canvi polític d’aprofundiment de la democràcia i de reconeixement de la nació catalana, que ens volem constituïr en una nova república. És un sistema de lluita política desconegut fins ara.

L’Assemblea és el poble català en marxa construint el seu futur.

Per altra part, també cal posar en el mèrits de l’ANC haver posat sobre la taula i haver convençut als partits sobiranistes i a la societat, ara fa només mesos, que el que pot aplegar més voluntats per arribar a la República Catalana és la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació.

A l’Assemblea, l’ANC planteja la propera etapa: Referèndum i Defensa de les institucions.

2. La segona línia és la del treball de les institucions de govern catalanes: el President de la Generalitat, el Govern i el Parlament de Catalunya. Estan portant a terme la preparació legislativa i administrativa necessària perquè la voluntat del poble que representa l’ANC, es pugui portar a terme. Les institucions, els partits i els representants elegits democràticament han gestionat el projecte polític amb que s’havien compromès, amb criteris indiscutiblement democràtics , amb ordre i perseverància.

El govern ha estat present a l’assemblea representat pel President, Carles Puigdemont, consellers de tots els partits del govern i la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

3. El treball coordinat per assolir el Referèndum. La societat catalana hi ha estat representada com mai, per organitzacions culturals, sindicats, partits i també per delegacions i adhesions de les organitzacions germanes dels Països Catalans. Tota aquesta societat es mobilitza per l’altra línia de treball fonamental, en aquest moment, que és el «Sí» al Referèndum. A destacar la presència a l’acte de l’acabat d’escollir nou responsable de les Comissions Obreres de Catalunya, Xavier Pacheco. Aquest sindicat juntament amb els altres sindicats representatius de Catalunya, ha sortit al carrer per demanar el Pacte Nacional pel Referèndum. Més de 400.000 signatures s’han recollit aquestes darreres setmanes que aglutinen la voluntat de democràcia de tota la societat, tant els que que volen ser una república nova com els que prefereixen altres opcions, però sempre respectant la voluntat del poble.

Aquesta confluència de voluntats unides amb un mateix propòsit, s’ha expressat amb emoció, però també amb ordre i càlcul, en l’assemblea de dissabte passat, sota un lema compartit: UNITAT!
Ja no cal debatre que anem a fer, ara ja anem a fer-ho.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*