Inici Destacats Un projecte convida les empreses de l’Anoia a vendre i comprar residus...

Un projecte convida les empreses de l’Anoia a vendre i comprar residus que es poden convertir en recursos

COMPARTIR

L’Àrea d’Estratègies per l’Ocupació del Consell Comarcal de l’Anoia s’ha adherit al projecte Porta a Residurecurs.cat, una xarxa “Marketplace” online i gratuïta per fomentar i facilitar l’intercanvi i compravenda de subproductes industrials entre empreses i convertir en recursos aquelles matèries primes que per altres són residus. Així, per les empreses, és una nova oportunitat per estalviar costos, generar beneficis econòmics i contribuir a l’impuls de la innovació verda.

L’objectiu de la iniciativa passa per promoure la recuperació i reintroducció de materials a les cadenes productives, aconseguint d’aquesta manera complir amb l’objectiu principal de l’economia circular i mantenir els materials el màxim temps possible en els cicles productius.

Aquest és un servei més que s’ofereix des de l’Àrea d’Estratègies per l’Ocupació del CCA, un acompanyament a les empreses de la comarca perquè puguin oferir els seus subproductes al Marketplace i així puguin donar sortida a molts dels subproductes que actualment són considerats residus i van a l’abocador. Així, es pot allargar la vida útil al material residual del procés de producció (subproducte) i que poden ser reutilitzats per altres empreses. Alhora, fruit d’aquesta interacció entre el teixit empresarial de l’Anoia, es promou l’impuls de nous models de negoci i sinergies de proximitat.

El Consell Comarcal de l’Anoia s’ha adherit en col·laboració amb el Consell de Cambres de Catalunya i el suport de la Diputació de Barcelona. El projecte Porta Residurecurs permet la creació de múltiples portes d’accés a la Borsa de Subproductes des de qualsevol web o plataforma d’agents territorials com ajuntaments, consells comarcals, diputacions, associacions empresarials, etc.

Les empreses es poden donar d’alta a www.residurecurs.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*